Marketler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri değişti

Marketler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri değişti

Koronavirüs (Corona virüs) tedbirleri kapsamında marketlerin çalışma saatlerinde de değişikliğe gidildi. Peki marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Tüm bilgiler karar.com’da…

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında marketlerin açılış ve kapanış saatlerinde değişikliğe gitti Peki marketler saat kaçta kadar açık? İşte detaylar…

HANGİ MARKET KAÇTA AÇILIYOR?

Koronavirüs, Türkiye’de görülmesi ile birlikte pek çok alanda olduğu gibi gıda sektöründe tedbirler alındı. Peki hangi market ne zaman açılıyor?

BİM açılış saati 10:00 kapanış saati 20:00,
A101 açılış saati 10:00, kapanış saati 20:00,
ŞOK açılış saati 10:00, kapanış saati 20:00,
Migros açılış saati 10:00, kapanış saati 20:00 olarak değiştirilmiştir.

PAZAR SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLDU MU?

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ile genel gönderildi. Bu bağlamda semt ve mahalle pazarlarının yerleri ve kuralları hakkında bir düzenleme getirildi. Koronavirüsün etkilerini en aza indirmek açısından semt ve mahalle pazarlarında uyulmak üzere kurallar yeniden düzenlendi.

Bakanlık tarafından gönderilen genelge de pazarlarda gıda dışında yani zorunlu ihtiyaçlar dışında olan kıyafet ve oyuncak satışının durdurulduğunu ilan etti. 27 Mart 2020 itibari ile bu satışların yapılması pazarlarda yasaklanmıştır.

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayacakları pazarların günlerine ilişkin düzenleme yapma hakkını kaymakamlıklara ve valiliklere bırakılmıştır.

Pazarlar artık en geç 19:00’a kadar faaliyet sürdürecek ve buna yönelik uyarılar Pazar esnafına yapılacaktır.

İl, ilçe ve mahallelerdeki yoğunluğu azaltmak adına ihtiyaca göre yeni Pazar veya satış yerleri belirlenecektir.

Pazar ve satış yerlerinde yoğunluğu azaltmak adına tezgahları arası mesafe 3 metre olarak belirlenmiştir.

Tüm bunların yanı sıra yoğunluğu azaltabilmek amacı ile mevcut Pazar yerleri genişletilecek ve yeni satış yerleri belirlenecektir. Ve gerek görüldüğünde zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satıldığı alanlarda zorunlu ihtiyaç tezgahları için açılacak.

Pazar alanlarında halkın sağlığını tehdit eden tüm unsurlar kaldırılacak ve hijyen kullarına uyarak dezenfeksiyon hususunda gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Belediyeler Pazar yerlerinde Pazar esnafının ve vatandaşının el dezenfektanı konusunda destekleyerek gerekli tedbirleri alacaktır. Bu konu da gerekirse genel kolluk marifetiyle denetlenmesi istenecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN