Marketler açık mı? 30 Mayıs 31 Mayıs bakkal ve marketler saat kaça kadar açık?

Marketler açık mı? 30 Mayıs 31 Mayıs bakkal ve marketler saat kaça kadar açık?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, 30 Mayıs Cumartesi saat 00:00 itibarıyla başladı. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre bakkal, market, kasap, manavlar için bazı ayrıcalıklar tanındı. Marketlerin ne zaman, saat kaça kadar açık olacağı da netlik kazandı. 

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 30 Mayıs Cumartesi ve 31 Mayıs Pazar günü 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altındakiler hariç, araç kullanmamak şartıyla (Engelli vatandaşlarımız kullanabilir) vatandaşlar en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bakanlık, bunlar için yayınladığı genelge ile market, bakkal gibi kuruluşların saat kaça kadar açık olacağını paylaştı…

MARKET, BAKKAL, MANAV VE KASAPLAR KAÇA KADAR AÇIK?

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 29 Mayıs 2020 Cuma günü bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam ettirdi. Kısıtlamanın olduğu 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü manav, kasap, market, bakkal ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında hizmetlerini sürdürebilecek, vatandaşlar, (65 yaş ve üzeri ile 18 yaş ve altında bulunanlar dışında) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak koşuluyla (engelli vatandaşlar kullanabilir) ikametlerine en yakın manav, kasap, market, bakkal ve kuruyemişçilere gidip gelebilir.

Aynı saatler arasında bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilir.

30 Mayıs 2020 Cumartesi ve 31 Mayıs 2020 Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ya da unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri, öte yandan tatlı üretiminin gerçekleştiği iş yerleri açık olacak.

(Bu iş yerlerinde yalnızca ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.) 30 Mayıs 2020 Cumartesi ve 31 Mayıs 2020 Pazar günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri yalnızca eve/adrese servis şeklinde satış yapabileceklerdir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonları, yalnızca evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri,

İlaç, tıbbi maske, tıbbi cihaz ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri sürdüren iş yerleri,

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, veteriner klinikleri, eczaneler ve hayvan hastaneleri,

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi adına gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, sınır kapıları, limanlar, huzurevleri, gümrükler, karayolları, rehabilitasyon merkezleri, yaşlı bakım evleri, AFAD Birimleri, Acil Çağrı Merkezleri, Göç İdaresi, Vefa Sosyal Destek Birimleri, PTT vb.),

Valilikler/Kaymakamlıklarca yerleşim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir adet ve il sınırları içerisinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için bir adet olmak şartıyla belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecek ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacaktır.)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN