Mağdur gaziler için Çalışma Bakanlığı devrede

Mağdur gaziler için Çalışma Bakanlığı devrede

Terörle mücadelede yaralanan ancak SGK’nın ‘santim’ tüzüğü nedeniyle gazi sayılmayanlar için Çalışma Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık, malul sayılmayan gazilerin hazırladığı dosyaları inceledikten sonra çözümü içeren düzenlemeyi taslak halinde Bakanlar Kurulu’na sunacak.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Terörle mücadele esnasında yaralanıp vücutlarında kalıcı hasarlar alan, ancak gazilik ünvanı alamayanların sorununa çözüm için geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı devreye girdi. Malul Sayılmayan Gaziler Derneği’nin Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra da çözüm için ilerleme kaydedildiği öğrenildi. KARAR’ın edindiği bilgilere göre, SGK’nın bir tüzüğü nedeniyle mağdur olan 19 bin kişi için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ çalışma başlattı.

Buna göre, Bakanlık ilk olarak gazilik ünvanı alamayanların hazırladığı bazı dosyaları inceleyecek. Yapılacak incelemenin ardından da, gerekli düzenlemeler için düğmeye basılacak. Sorunun çözümüne yönelik düzenleme de taslak olarak hazırlanıp Bakanlar Kurulu’na iletilecek. Taslağın, Bakanlar Kurulu’nda görüşüldükten sonra da kanun tasarısı haline getirilip Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN