Lokma tatlısı nasıl yapılır? Lokma tatlısı kolay yapımı, tarifi ve püf noktaları

Lokma tatlısı nasıl yapılır? Lokma tatlısı kolay yapımı, tarifi ve püf noktaları

Türk Mutfağı’nın en sevilen tatlılarından lokma tatlısı evde olduğumuz bu süreçte ev hanımları tarafından sıklıkla merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Lokma tatlısını tam kıvamında yapabilmek ise bazı püf noktaları gerektiriyor. Peki, Lokma tatlısı nasıl yapılır? Lokma tatlısı tarifi ve yapılışı püf noktalarıyla karar.com’da…

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan şerbetli tatlıların en ünlüsü lokma tatlısı hem iftar sofralarını süslüyor hem de damakları şenlendiriyor. Peki, Lokma tatlısı nasıl yapılır? İşte Lokma tatlısı tarifi ve yapılışına dair püf noktaları haberimizde…

LOKMA TATLISI KOLAY YAPIMI, TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

MALZEMELER

3,5 su bardağı un

2 su bardağı su

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 silme çay kaşığı tuz

ŞERBETİ İÇİN

2 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

1 dilim limon

YAPILIŞI

İlk önce şerbeti hazırlayın. Geniş tencere içerisine limon, şeker ve suyu tencereye alıp kaynatmaya bırakın. Kıvamlı bir şerbet elde ettiğinizde ocaktan alın ve şerbeti soğumaya bırakın.

Diğer taraftan tatlı için hamurunu hazırlayın. Gerekli malzemeleri derin bir kaba alın ve mikser yardımıyla karıştırın.Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edin.1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakın.

Daha sonra geniş bir tencere alın ve yarısına kadar sıvı yağ ilave ederek sıvı yağı kızdırın.Hamurdan avucunuzun içine yumruk yapar gibi alın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğunuzun üzerinde kalan parçayı alın ve kızgın yağa atın.Ara ara karıştırarak eşit kızarmasını sağlayın.

Kızaran hamuru şerbetin içine atın ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletin ve servis tabağına alın.Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.Eğer şerbetiniz kaldıysa üzerine döküp tatlıyı batırarak tüketebilirsiniz.Sıcak veya soğuk servis edin.

Afiyet olsun…

MAYASIZ LOKMA TATLISI

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı dolusu yoğurt

1 yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

ŞERBET İÇİN

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 dilim limon

KIZARTMAK İÇİN

Sıvı yağı

YAPILIŞI

İlk olarak şerbet hazır hale getirin ve soğuması bir kenara alın.Un hariç diğer malzemeler homojen bir karışım olana kadar karıştırın.

Sonra un ekleyerek kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edin.1 saat kadar mutlaka buzdolabında dinlendirin.

Derin bir tencerenin yarısına gelecek kadar sıvı yağı ilave edin.Kızgın hale gelen yağın içine hamuru avucunuzun içine alın ve yumruk yapın.

Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde çıkan parça kaşık yardımıyla kızgın yağa atın.

Çabuk kızardığı için ara ara karıştırılarak eşit şekilde arkalı önlü kızartın. Kızaran hamur şerbetin içine atın ve 1-2 dakika şerbette bekletilerek servis tabağına alın. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN