Murathan Mungan: İnsan hangi dilde rüya görüyorsa o dilde eğitim görmeli

Murathan Mungan: İnsan hangi dilde rüya görüyorsa o dilde eğitim görmeli

Eğitim-Sen Van şubesinin düzenlediği söyleşide konuşan Murathan Mungan, “Bir insan hangi dilde rüya görüyorsa o dilde eğitim görmelidir” dedi.

Yazar Murathan Mungan, Eğitim-Sen'in davetlisi olarak gittiği Van'da söyleşi ve imza etkinliğine katıldı.

Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmayı ataması yapılmayan, mülakat mağduru öğretmenlere adadığını söyleyen Mungan, “Bir insan hangi dilde rüya görüyorsa o dilde eğitim görmelidir. Yapılan araştırmalarda anadilinde eğitim gören çocukların başarısı diğerlerine oranla daha yüksektir” dedi.

'HALA EN BASİT HAKLARI TALEP OLARAK DİLE GETİRİYORUZ'

Mungan, “Tek dil, tek millet, tek devlet’ diyen bir iktidarın ekonominin musluğunu başkalarının elinde. Zaten her şeyi satmışsın hangi teklikten söz ediyorsun! Biz halen en basit hakları bir talep olarak dile getiriyoruz" diye konuştu.

'AKLIN EĞİTİMİ KADAR KALBİN EĞİTİMİ DE ÖNEMLİ'

Mungan, "Düşünce ve ifade özgürlüğünü halen bir talep olarak istiyoruz. Her kimlik kendi mücadelesini vermelidir. Ancak bunların ortak gelecek tasavvuru olmalıdır. Bu olmazsa kendi kimliğine hapsolmaktır. Çünkü her kimlik kendi içerinde canavarlarını yetiştiriyor. Bu kadar krizli bir ülkede bir sağ parti dörde bölünüyor. Bir ülke, karanlığa teslim ediliyor. Hem demokratik kazanımları hem de demokrasiye giderek kaybediyoruz. Bu toplumsal gerileme bir okul bitirmekle olmuyor. Aklın eğitimi kadar kalbin eğitimi de önemlidir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN