Hiç kimsenin beğenmediği film Netflix'te zirveye oynuyor

Hiç kimsenin beğenmediği film Netflix'te zirveye oynuyor

2017 yılında gişede fiyaskoyla sonuçlanan "Çin Seddi" filmi, Netflix'te en çok izlenen filmlerden biri haline geldi. ABD'de Netflix'in en çok izlenen 4. filmi olan "Çin Seddi", eleştirmenlerden ve izleyicilerden olumsuz eleştiriler almasına rağmen izleyicileri cezbetmeyi başardı.

2017'de gişede büyük bir hayal kırıklığı yaratan canavar filmi, Netflix'te yeniden yükselişe geçti ve en çok izlenen yapımlar arasına girdi.

Indepentent Türkçe'de yer alan habere göre, başrolünde Matt Damon'ın yer aldığı Amerika-Çin ortak yapımı Çin Seddi (The Great Wall), şu an ABD'nin Netflix listesinde 4. sırada yer alıyor.

ÜNLÜ İSİMLERLE DOLU OYUNCU KADROSU

Filmde Damon, Çin Seddi'nin ardındaki korkutucu sırları açığa çıkarmaya çalışan bir paralı asker rolünü üstleniyor. Ona, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Andy Lau ve Kenny Lin gibi tanınmış isimler eşlik ediyor.

Netflix, 16 yaşından küçüklere uygun olmadığını belirttiği filmin konusunu şu şekilde özetliyor:

Song hanedanı döneminde Çin'de barut arayışı içinde olan Avrupalı tüccarlar, ülkenin kahramanları ve zalim canavarlar arasında efsanevi bir savaşın sürdüğünü keşfeder.

GİŞEDE BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Çin Seddi, 1 Mayıs'tan bu yana Netflix'te izlenebilir durumda. Rotten Tomatoes'ta sadece %35'lik puanına rağmen, film dünya çapında gişede 335 milyon dolar gelir elde etti. Ancak bu hasılat bile, filmin gişede başarısız olmasını engelleyemedi.

335 MİLYON DOLAR KURTARMAYA YETMEDİ

Deadline, filmin 150 milyon dolarlık dev bütçesi nedeniyle gişe performansının yeterli gelmediğini ve Legendary ile Universal şirketlerine toplamda 75 milyon dolar zarar ettirdiğini yazmıştı.

Çin Seddi, 2015'te Yeni Zelanda ve Çin'in Quindao kentinde çekildi, ancak eleştirmenleri de sinemaseverleri de tatmin edemedi.

ROTTEN TOMATOES ELEŞTİRİLERİ

Matt Damon'ın başrolünde yer aldığı film, Rotten Tomatoes'ta 238 incelemeyle 100 üzerinden sadece 35 puan aldı.

10 binden fazla izleyicinin yorumları da farklı olmadı; film, izleyici puanı olarak yalnızca 42 puan elde etti.

ELEŞTİRİ VE TARTIŞMALAR

Bazı eleştirmenler, Damon'ın rolünün Çin kökenli bir oyuncuya verilmesi gerektiğini savunarak oyuncu seçimini eleştirdi. Damon ise Pekin'de düzenlediği bir basın toplantısında William rolünün "her zaman Avrupalı olması gerektiğini" ifade etti.

IRKÇILIK ELEŞTİRİLERİ

Hustlers oyuncusu Constance Wu, filmin fragmanı yayınlandıktan sonra "Dünyayı sadece beyaz bir adamın kurtarabileceği ırkçı efsanesine son vermeliyiz" tweet'iyle eleştirilerini dile getirdi.

Rolling Stone yazarı Peter Travers, filmi, "Çinli usta Zhang Yimou ve Hollywood yıldızı Matt Damon'ın ortaya çıkardığı tek şey, ihtişam hayalleri kuran B seviyesinde bir yaratık filmi olması" şeklinde eleştirdi.

Vox yazarı Alissa Wilkinson da film için "Büyük. Göz kamaştırıcı. Çin hakkında. Ve kesinlikle bir efsane hakkında. Ayrıca kafasında tek bir düşünce yok ama dişlek canavarlardan oluşan orduları var," ifadelerini kullanarak sert bir eleştiri kaleme aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN