4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

Hüseyin Nihal Atsız’ın ‘Bozkurtların Ölümü’ kitabı çizgi roman okurlarının beğenisine sunuldu. Ryunosuke Akutagava’nın, ‘Raşomon ve Diğer Öyküler’, Can Yayınları etiketiyle raflarda. İranlı entelektüel ve yazar M. Müctehid Şebusteri’nin ‘Resmi Dini Söylemin Eleştirisi’ kitabı Mana Yayınları etiketiyle raflarda. Koray Avcı Çakman’ın kaleminden çıkan ve Öykü Akarca’nın büyülü çizimleriyle hayat bulan ‘Bir Simit Masalı’, Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle okurlarıyla buluştu.

SALİHA SULTAN

BOZKURTLAR ÖLMEDİ ÇİZGİ ROMANDA YAŞIYOR

Hüseyin Nihal Atsız’ın ‘Bozkurtların Ölümü’ Ötüken Neşriyat tarafından yayımlanışından yaklaşık 80 yıl sonra bu kez çizgi roman okurlarının beğenisine sunuluyor. Atsız’ın Maltepe’de 13 Nisan 1946’da tamamladığı Göktürk Kağanlığı tarihinden bir bölümü ve Kür Şad Destanı’nı anlattığı, toplamda üç bölümlük romanı, üniversiteli bir grup gencin sohbetleri eşliğinde 40 Türk Çerisinin Çin’e yaptığı ihtilali anlatıyor. Çizer Oğan Kandemiroğlu’nun resimlediği çizgi roman serisinin birinci albümünde Atsız’ın romanın ilk üç bölümü ‘621 Yılında Bir Yaz Gecesi’, ‘Bağatur Şad’ ve ‘Kara Kağan’ yer alıyor.

21kr02sol2.jpg

KUROSAWA’YA İLHAM VEREN RAŞOMON’UN ORİJİNAL METNİ

Henüz 35 yaşında iken hayatına son veren Japon hikâyeciliğinin usta kalemlerinden Ryunosuke Akutagava’nın, Japonya’nın kültürel çalkantılarını işleyen rahatsız edici öykülerden oluşan kitabı ‘Raşomon ve Diğer Öyküler’, Can Yayınları etiketiyle raflarda. Beyazperdenin efsanesi Japon yönetmen Kurosawa’nın muhteşem filmine esin kaynağı olmuş ‘Raşomon’ ile ‘Koruda’ öykülerinin yanı sıra ‘Örümceğin İpi’, ‘Cehennem Tablosu’ ve ‘Burun’ öykülerinden oluşan kitap, insani ihtiyaçları ve kusurları ustalıkla ortaya koyuyor. Akutagava, okuru cadılar, haydutlar ve rahatsız edici olduğu kadar şaşırtıcı karakterlerle dolu efsanevi bir Japonya karanlığına sürüklüyor… Kitap, Hüseyin Can Erkin tarafından Türkçeye aktarıldı.

21kr02sol1.jpg

İKTİDARIN DİNİ SÖYLEMİNDEKİ KRİZE IŞIK TUTAN SATIRLAR

İranlı entelektüel ve yazar M. Müctehid Şebusteri’nin ‘Resmi Dini Söylemin Eleştirisi’ kitabı Mana Yayınları etiketiyle raflarda. Abuzer Dişkaya tarafından Türkçeye aktarılan eserde Şebusteri, resmi dini söylemin karşı karşıya olduğu krizde önemli gördüğü iki sebep üzerinde duruyor. Birinci sebep olarak bir din olarak İslam’ın bütün zamanlar için geçerli siyasi, iktisadi ve fıkıhtan kaynaklanan hukuki bir sistemi olduğunun ileri sürülmesini gösteren Şebusteri, ikinci sebebin ise devletin İslam hükümlerini uygulamakla yükümlü olduğunun savunulması olduğunu vurguluyor. Şebusteri eserinde “Bir din olarak İslam tüm zamanlar için geçerli bir hukuk sistemi midir?”, “Devlet İslam hükümlerini uygulamakta ne kadar sorumludur?” sorularının cevabını arıyor.

21kr02sol3.jpg

SİMİDİN MASALI ÇOCUKLARI KÜLTÜREL KEŞFE ÇIKARACAK

Koray Avcı Çakman’ın kaleminden çıkan ve Öykü Akarca’nın büyülü çizimleriyle hayat bulan ‘Bir Simit Masalı’, Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle okurlarıyla buluştu. İlkokul yaş grubuna hitap eden bu eğlenceli ve şiirsel masal kitabı, genç okurlarını simitle ilgili unutulmaz bir maceraya çıkararak onların hayal gücünü ve merakını uyandırmayı hedefliyor. Ayrıntılı ve renkli resimler, karakterlerin ve mekânların detaylarını gözler önüne sererek hikâyeye canlılık katıyor ve çocukların masalı görsel olarak da deneyimlemelerini sağlıyor. ’Bir Simit Masalı’, etkileyici anlatımı ve zengin görselliğinin yanı sıra çocuklara öğretici bir okuma deneyimi de sunuyor.

21kr02sol.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN