Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği sorgula

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği sorgula

Koronavirüs (corona virüs) salgınına karşı mücadele noktasında Ekonomik İstikrar Kalkanı programı kapsamında yer alan Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması yoğun ilgi gördü. İŞKUR üzerinden kısa çalışma ödeneği başvuruları yapılıyor. Peki kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? İşte sorgulama sayfası…

Kısa çalışma ödeneği başvurusu yapıp onaylanan pek çok kişi, ödemelerin nereye ve ne zaman yapılacağını merak ediyor. Herkesin kafasında 'Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? ve ödemeler nereden alınacak?' sorusu var. İşte kısa çalışma ödeneği ile ilgili merak edilen her şey…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan kişiler ücretsiz izin maaş desteğinden faydalanabilirler ve bunun için başvuruda bulunabilirler. Kişi e-Devlet’leri üzerinden “İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama” ekranından kısa çalışma ödeneği ile ilgili sorgulama işlemlerini yapabilmektedirler. Kısa çalışma ödeneği tıpkı işsizlik maaşında olduğu gibi PTT üzerinde kimlik beyanı ile alınabiliyor. Ancak PTT’ye gitmeden almak isteyen kişiler İŞKUR üzerinden iBAN bilgilerini belirterek ödemelerini hesaplarına alabiliyor. Kısa çalışma ödeneği ile ilgili olarak henüz bir son başvuru tarihi bulunmuyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Selçuk, başvuruların bu dönemde istenilen zaman da yapılabileceğini ve başvuruların son güne kadar devam edeceğini ifade etti.

Kısa çalışma ödeneği hesaplanırken çalışanın son 12 aylık prime esas kazanç dikkate alınarak hesaplanır ve günlük ortalama brüt kazancın yüzde 60 oranı alınır. En fazla alınacak kısa çalışma ödeneği aylık asgari ücretlinin brüt tutarının yüzde 150’sini geçmiyordur. Kısa çalışma ödeneği her ayın 5’inde maaş gibi çalışanın kendisine veriliyor. Kısa çalışma ödeneğinin süresi kısa çalışma süresi kadardır. Kısa çalışma ödeneği alan işçinin eğer çalışılmayan bir hafta tatili, genel tatil veya bayram tatili varsa kişiye işveren veya kurum tarafından ödemesi yapılır.

Kısa çalışma ödeneği ile ilgili olarak tüm gelişmeler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilan edilecektir. Ödemelerle ilgili olarak da en kısa sürede gerekli açıklama yapılmış olacaktır. Mayıs ayının 5’ine kadar ödemelerin yapılması beklenmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN