Tatlı yapmak için irmik aldı, sıcak suyla karıştırınca hayatının şokunu yaşadı! İnsanları meğer böyle zehirliyorlarmış

Marketten alışveriş yapan kadın, aldığı irmiğin üzerine sıcak su dökünce ortaya çıkan manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. O anları kamerayla kayıt altına aldı. İşte detaylar...

Ekonomik kriz ve vatandaşın alım gücünün azalması nedeniyle maliyeti azaltmak için birçok gıdada kimyasal veya zararlı maddeler kullanılırken, irmikte yapılan hilecilik görenleri şaşkına çevirdi.

İRMİĞE SICAK SU DÖKÜLÜNCE PLASTİĞE DÖNÜŞTÜ

Bir kadın, marketten aldığı irmiğin üzerine sıcak su dökünce irmik plastiğe dönüştü. O anları video kaydına alan ev hanımı, vatandaşların nasıl zehirlendiğini gözler önüne serdi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, video kaydına alınan video sosyal medyada paylaşılınca gündem oldu. Videoyu izleyen vatandaşlardan bazıları yetkilileri göreve çağırdı.

sahte-hileli-irmik-nasil-anlasilir.jpg

SAHTE VE HİLELİ GIDA ÜRÜNLERİ NASIL ANLAŞILIR?

Gıdada sahteciliğin en çok uygulandığı ürünlerden bir diğeri ise sucuk. Bir pazar tezgahında 3 kangalı 250 TL'ye satılan sucuklar, gıdada hile ve sahteciliği bir kez daha gündeme getirmişti. Kasap ve marketlerde sucuğun kangalı 200 ile 300 TL arasında satılırken, bazı sahtekarlar maliyeti ucuza getirebilmek için yaptıkları sucuğun içerisine sakatat, mide, pankreas ve kemikler kullanıyor.

Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Et mezbahadan çıkıyor ve çıktıktan sonra kemikler kalıyor. Bu kemikler ya hayvan yemi olarak gönderiliyor ya da mama olarak yapılması için fabrikalara gönderiliyor. Kemiğin üzerindeki kıymayı tıraşlayarak onu da kullanıyorlar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir