Kırmızı listede aranıyordu: Kaçarken cep telefonu kamerasıyla görüntülendi! Meğer kar bastırınca şehre inmiş

Çetin geçen kış mevsimi, IUCN kırmızı listesinde yer alanları da yer değiştirmeye zorladı. Kent merkezindeki vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla tek tek görüntüledi. İşte o anlar...

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, nesli tehdit altında olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, Düzgün Çinkılıç adlı vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.

Vaşağa bir akraba ziyaretine giderken Sansa Vadisi civarında denk geldiğini belirten Düzgün Çinkılıç, "Aracı durdurup kısa sürede olsa vaşağı kayıt altına alma şansı yakaladım. Yoldan karşıya geçen vaşak daha sonra ormanlık alana giderek gözden kayboldu" dedi.

turkiyede-vasak-var-mi-vasaklarin-nesli-neden-tukendi-1.jpg

KIŞ MEVSİMİNDE KENT MERKEZİNE İNİYORLAR

Öte yandan Trabzon'un Of ilçesi kırsalında etkili olan kar yağışı sonrasında yörede sayıları az sayıda bulunan vaşak görüntülendi.

Kar yağışının ardından ormanlık alanlardan ilçe merkezine yakın mahallerde görülen yabani hayvanlar, cep telefonu kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Karla kaplı arazide dolaşan vaşak bölgede araçlarıyla seyahat edenlerin ve mahalle sakinleri tarafından görüntülendi. Çevrelerini meraklı gözlerle izleyen vaşak bir süre sonra gözden kayboldu.

turkiyede-vasak-var-mi-vasaklarin-nesli-neden-tukendi-4.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir