Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptal başvurusu için bilirkişi incelemesi kararı

Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptal başvurusu için bilirkişi incelemesi kararı

Halkevleri'nin Kanal İstanbul ÇED raporunun iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada mahkeme, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Mahkeme yürütmenin durdurulması talebini keşiften sonra değerlendirecek.

Kanal İstanbul'a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Raporu'nun iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması talebiyle Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay adına 13 Şubat 2020 tarihinde açılan davada, mahkeme, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılması kararı aldı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİ İÇİN

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, “uyuşmazlığın, teknik yönden açıklığa kavuşturulabilmesi için alanında uzman bilirkişilerin görüşüne başvurulması gerekli görüldüğünden, yürütmenin durdurulması istemi hakkında mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra bir karar verilmesi” yönünde oy birliğiyle karar aldı. Ayrıca mahkeme keşif ve bilirkişi giderlerine karşılık bilirkişi avansı ve keşif harcı talep etti.

Halkevleri'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada "Kovid –19 salgınıyla boğuştuğumuz bu günlerde hiçbir bilimsel temeli olmayan kanal projesinden, insanların, hayvanların ve doğanın yaşam hakkı için bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN