Kadir Gecesi neden gizli bırakıldı? Kadir Gecesi tam olarak neden bilinmiyor?

Kadir Gecesi neden gizli bırakıldı? Kadir Gecesi tam olarak neden bilinmiyor?

Kadir Gecesi tam olarak niçin bilinmiyor? Kadir Gecesi'nin tarihi neden gizlendi? sorularının yanıtları sosyal medyada merak konusu oldu. Ramazan ayında oruç tutarak ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim'in indirildiği günü iple çekerken Kadir Gecesi'nin neden tam olarak bilinmediğini, gizli bırakıldığını araştırıyor. İşte detaylar...

'Kadir Gecesi neden gizli bırakıldı?', 'Kadir Gecesi'nin tam tarihi niçin bilinmiyor?', 'Kadir Gecesi'nin gizli olmasının hikmeti nedir?' sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. 'Kadr' kelimesi sözlükte 'güç, hüküm, değer, şeref' gibi anlamlara gelir. Özellikle Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirilmesinin geceyi şereflendirdiğini ve kadrini yücelttiğini ifade etmek üzere bu isim verilmiştir fakar bu kutsal gecenin tam günü belli değildir. Bin aydan daha hayırlı olarak müjdelenen Kadir Gecesi'nin tam gününün bilinmemesi konusu internette araştırılıyor. Detaylar haberimizde...

KADİR GECESİ NEDEN GİZLİ BIRAKILDI, NİÇİN TAM GÜNÜ BİLİNMİYOR?

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gün olması açısından İslam dininde büyük öneme sahip olan Kadir Gecesi, her Ramazan ayının 27. gecesi eda edilir. Ancak bu kutsal gecenin tam tarihi muallaktır.

Kadir Gecesi'nin açık şekilde bilinmesinin insanları tembelliğe sevk edebileceği, Kadir Gecesi'nin kesin olan feyiz ve mağfiretine güvenerek sadece o gün yoğun bir şekilde ibadet edip diğer günleri umursamadan geçirilmesi ihtimaline karşı Kadir Gecesi'nin tam olarak bildirilmediği ifade edilmektedir.

İnsanlar o geceyi bulup hayırlar işlediğinde, "Biz, bin aydan hayırlı bir geceyi ihya ettik. Allah bizi bağışladı. Onun katında, bizim için dereceler ve cennetler meydana geldi" şeklinde düşüncelere gark olabilirlerdi.

Böylece ümit ve yeis arasında olması gereken insanda ümit ağır basacak, bu da gaflete düşmesine neden olacaktı.

Ramazan-ı Şerif ayının her gecesini, "Kadir Gecesi olabilir" zannı ile değerlendirmek sünnete uygundur.

Abdullah bin Üneys (RA) konuyla ilgili şöyle bildirmişti:

"Ey Allah'ın Resulü! Kadir Gecesi'ni bulmayı tahmin ettiğin gece hangi gecedir?" diye sordum. Şöyle buyurdu: "İnsanlar o geceden başka gecelerde namazı terk etmeyecek olsalardı bunu sana söylerdim." (Taberani)

HZ. MUHAMMED SON 10 GÜN İTİKAFA GİRERDİ

"Belki de bu, sizin için daha hayırlıdır" sözü ise Kadir Gecesi'nin belirtilmemiş olması sizin için daha iyidir. Eğer belirtilmiş olsaydı bu takdirde sadece o gecede ibadet edilir ve bundan sonra yavaş davranılırdı.

Kadir Gecesi'nin mübhem kalması, hikmetin icabıdır ki, ibadet peşinde koşanlar bütün ay boyunca çalışsınlar ve son 10 günde de daha çok çaba sarf etsinler. Bunun için Resulullah (SAV) vefat edinceye kadar Ramazan'ın son on gününde itikâfa girerdi. (Hadislerle Kur'ân-ı Kerim Tefsiri İbn Kesir 15)

'Diyanet imsakiye 2020' ve tüm namaz vakitlerini NAMAZ VAKİTLERİ sayfamızdan öğrenebilir, RAMAZAN sayfamızdan ise bu aya özel haber, röportaj ve bilgilere ulaşabilirsiniz...

KADİR GECESİ TAM OLARAK NE ZAMAN, NASIL BULUNUR?

BU YIL BAYRAM NAMAZI CAMİDE KILINACAK MI?

BAYRAM NAMAZI EVDE KILINIR MI?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

ORUCUN FARZLARI VE SÜNNETLERİ NELER?

ŞEHR-İ RAMAZAN NE DEMEK?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN