Kadıköy Anadolu Lisesi’nde işkence gören öğrenciye tecrit uyguladılar

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde işkence gören öğrenciye tecrit uyguladılar

KARAR gazetesi, Kadıköy Anadolu Lisesi’nde ‘devrecilik’ adı altında alt sınıflardaki öğrencilere yapılan işkenceleri gündeme getirmişti. Bu kez de olayın duyulmasını sağlayan öğrencilerin öğretmenleri tarafından azarlandığı ve sınıfta tek başlarına bırakıldığı ortaya çıktı.

[Karar]
EREN TAŞAR

Türkiye’nin en başarılı okulları arasında yer alan Kadıköy Anadolu Lisesi’nde yatılı okuyan öğrenciler arasında, “devrecilik” adı altında yaşanan şiddet olaylarını ilk kez KARAR gazetesi gündeme getirdi. Haberin ardından öğrencilerin travma yaşamasına neden olan olaylarla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Ancak okulda skandal uygulama hala sürüyor.

OKUL PUANLARINIZ DÜŞECEK

Olayların kamuoyuna yansıması üzerine bazı öğretmenlerin şiddet uygulayan öğrencileri koruyarak, mağdur çocukları “Okulumuzu karalamaya çalışıyorlar, memnun olmayan gitsin” şeklinde azarladığı öğrenildi. Öğretmenlerin yönlendirmesiyle arkadaşları tarafından dışlanan mağdur öğrencilerin sınıfta tek başlarına bırakılarak ‘tecrit’le cezalandırıldığı da ifade edildi.

Oğlunun sınıfta arkadaşları ve öğretmenleri tarafından dışlandığını söyleyen Coşkun Bakanoğlu, “Haberler medyada çıktıktan sonra okul müdürü öğretmenleri toplayarak şikayetçi olan öğrenci ailelerini derslerde yalanlamalarını istemiş. Öğretmenler de sınıfta diğer öğrencilere şikayetçi olan aileler okulumuzu karalıyor, bunlar yüzünden okul puanlarınız düşecek demiş. Öğretmenlerin dolduruşuna gelen sınıf arkadaşları da çocuklarımızı dışlıyor” dedi.

‘OKULDAN SOĞUTTULAR’

Bir grup öğrencinin okulda oğlunu sıkıştırdığını, hakarette bulunduğunu ifade eden Bakanoğlu, “Müdür yardımcısı haberin yayınlandığı gün oğlumu disiplin kurulunda sorguya çekmek istedi. Ben buna karşı çıktım, izin vermedim. Oğlumun avukatımız aracılığıyla sorgulanmasını istedim. Oğlum yaşadıklarını yazılı olarak okul yönetimine iletti. Avukatımızın söylediğine göre, oğlum savunmasında bana anlatmadığı daha birçok şey yazmış. Düşünün ki bir babaya bile anlatılamayacak düzeyde şeyler yaşamış. Şu an oğlum okula gitmiyor. Çocuğumu okuldan soğuttular” diye konuştu.

‘ÇOCUĞUMU OKULDAN ALACAĞIM’

Çocuğu şiddete uğrayan ancak ismini vermek istemeyen bir veli de haberden sonra yaşananları şöyle anlattı:  “Haber duyulduktan sonra edebiyat öğretmeni derste oğluma yönelik tahrik edici şekilde konuşmuş. Öğretmen, ‘Yazılanlar iftira memnun olmayan öğrenciler okuldan gitsin’ demiş. Şikayet edenlerin 4 aydır bu okula geldiklerine göre bir sorun olmadığını ve şikayet edenlerin kötü niyetli, kindar olduğunu söylemiş. Öğrenciler de bunları söyleyen öğretmenlerini alkışlamış. Mağdur öğrenciler sınıfın bir köşesinde tecrit edilmiş. Oğlum bu yaşananlardan çok etkilendi ve oğlumu okuldan almayı düşünüyorum. Böyle devam edemez.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN