Japonya’da futbol ve beyzbol ligleri başlıyor

Japonya’da futbol ve beyzbol ligleri başlıyor

Japonya’da futbol ve beyzbol ligleri, koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen OHAL’in sona ermesinin ardından yeniden başlıyor. Maçlar, tedbir amacıyla seyircisiz olarak oynanacak.

Japonya’da koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) sona ermesiyle hayat yavaş yavaş normale dönerken, profesyonel futbol ve beyzbol liglerinin önümüzdeki günlerde başlayacağı açıklandı.

Ülkenin profesyonel futbol ligi olan J Lig’in 27 Haziran ya da 4 Temmuz’da devam edeceği belirtilirken, federasyonun kesin takvimi cuma günü açıklayacağı ifade edildi. Maçların seyircisiz olarak oynanacağını kaydeden yetkililer, yakın bölgelerin takımlarının birbirleriyle gerçekleştirecekleri müsabakalar sayesinde, seyahatlerin de azaltılmaya çalışılacağını vurguladı.

Japonya profesyonel beyzbol sezonu da 19 Haziran’da seyircisiz olarak başlayacak.

NE OLMUŞTU?

21 Şubat’ta başlayan J Lig, kısa süre sonra koronavirüs salgını nedeniyle müsabakalara ara verildiğini açıklamış, salgının zirve yaptığı dönemde henüz başlamamış olan beyzbol sezonu da salgın riski nedeniyle açılamamıştı.

Daha önce Japonya Futbol Federasyonu Başkanı Kozo Tashima’nın koronavirüse yakalandığı açıklanmış, beyzbol takımı Hanshin Tigers oyuncuları Shintaro Fujinami, Hayata Ito ve Kenya Nagasaka da Kovid-19 testinde pozitif sonuç vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN