Japon bilim insanları uyardı: 2 yaş altındaki çocuklarda maske riskli

Japon bilim insanları uyardı: 2 yaş altındaki çocuklarda maske riskli

Japon Pediatri Derneği, 2 yaşın altındaki çocukların hava yollarının dar olması sebebiyle maske takmalarının boğulma riskine neden olabileceğini açıkladı.

Corona virüsü salgınının hızla küresel bir salgın haline gelmesiyle birlikte Japonya’dan flaş bir uyarı geldi. Japon Pediatri Derneği, 2 yaşından küçük çocukların maske kullanmasının çok tehlikeli olduğunu duyurdu.

Kuruluşun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Çocukların hava yolları çok dar olduğu için nefes almakta zorluk yaratabilir ve bu da boğulma riskini doğurabilir. Dolayısıyla 2 yaşından küçük çocuklar maske takmamalı” uyarısında bulunuldu.

Yaklaşık 16 bin vakanın görüldüğü Japonya’da merkezi bulunan kuruluş, “Çocuklar arasında vaka sayısı çok düşük ve çocuklar genelde evde ailelerinden hastalığı kapıyor. Okullarda ya da kreşlerde hiç salgın görülmüyor” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN