"İstanbul'un peyzajında değişiklik olacak"

"İstanbul'un peyzajında değişiklik olacak"

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan, İstanbul'un peyzajında değişiklikler olacağını söyledi. Kavşak ve yol kenarlarındaki ekili alanlarda farklılıklar olacağını dile getiren Ermeydan, daha kalıcı ve kuraklığa dayanıklı bitkileri kullanacaklarını ifade etti.

 İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan, bu yıl İstanbul'un peyzajında değişiklik olacağını belirterek, "İstanbul'daki kavşaklarda ve yol kenarlarındaki duvarlarda, sürdürülebilir bitkiler anlamında, kuraklığa dayanıklı ve kalıcı bitkileri göreceğiz" dedi.

"Bahçeye dair her şey burada"

İstanbul Ağaç AŞ tarafından "Bahçeye dair her şey burada" sloganıyla kurulan Alibeyköy'deki Bahçe Market, bin 200 metrekaresi kapalı olmak üzere yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda hizmet veriyor. "Türkiye'nin en büyük bahçe marketi" olarak nitelendirilen Bahçe Market'i basın mensuplarına gezdiren Ermeydan, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

3 milyon saksılık bitki

İstanbul'da buranın dışında 8 bahçe market daha bulunduğunu belirten Ermeydan, burada, bin 500 civarında bitki olduğunu söyledi. Marketin 300 bin metrekarelik alana sahip Alibeyköy Fidanlığı'nda hizmet verdiğini anlatan Ermeydan, "Fidanlık, 3 milyon saksılık bitki kapasitesine sahip. Burada da iç mekanla ilgili bine yakın bitki türünü bulabilirsiniz. İstanbul'un peyzaj lojistiğini ve alt yapısını buradan oluşturuyoruz. Bitkilerin yaklaşık yüzde 70'i iç mekan bitkilerinden oluşuyor. İç mekan, salon bitkileri ayrıca dış mekan ve peyzaj anlamındaki her türlü bitki burada bulunuyor" diye konuştu.

Murat Ermeydan, iç mekan bitkilerinin bakımlarının dış mekan bitkilerine göre daha hassas olduğunu dile getirerek, bitkilerin insanların ruh sağlığını pozitif yönde etkilediğini vurguladı. Yeni bahçe market açma çalışmaları bulunduğunu belirten Ermeydan, "İstanbul'daki atıl alanları değerlendirilebilir ve İstanbulluların hizmetine sunulabilir hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

"Şimdi İstanbul'un peyzaj trendi konuşuluyor"

Bu yıl İstanbul'un peyzajında değişiklikler olacağını anlatan Ermeydan, şu bilgileri verdi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, 'Kalıcı bitkiler ve sürdürülebilir peyzaj anlamında, yoğunlaşın' diye talimatı oldu. İstanbul'daki kavşaklarda ve yol kenarlarındaki duvarlarda, sürdürülebilir bitkiler anlamında, kuraklığa dayanıklı ve kalıcı bitkileri göreceğiz. Bu sene Lale Festivali daha farklı ve hareketli geçecek. Geçen yıl ilkini hazırladığımız lale halısının bu sene farklı modeli üzerinde çalışılıyor. İstanbul bu sene daha kalıcı ve renkli bir hale gelecek. Peyzaj noktasında Avrupa'dan bir noktada daha ilerideyiz bizde renklilik ve oryantallik var. Avrupa'da iklimsel nedenlerle bu kadar çeşit ve renk yok. Geçtiğimiz yıl 55 ülkeden yetkililer peyzajımız için ziyarete geldi. Şimdi İstanbul'un peyzaj trendi konuşuluyor. İnsanlar, İstanbul'daki peyzajı görmeye geliyor."

 İSTANBUL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN