İran'da son 24 saatte 216 kişi koronavirüsten öldü

İran'da son 24 saatte 216 kişi koronavirüsten öldü

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 216 artarak 16 bin 982'ye yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, Covid-19 salgınıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Lari, "Maalesef son 24 saatte 216 vatandaşımız Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi." dedi.

İran genelinde 2 bin 548 yeni vaka tespit edildiğini aktaran Lari, "Bu hastaların 1067'si sağlık merkezlerinde tedavi altına alındı." ifadelerini kullandı.

Bakanlık Sözcüsü Lari, böylece ülkede virüs kaynaklı toplam can kaybının 16 bin 982'ye, vaka sayısının da 306 bin 752'ye çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 11'inin durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının da 265 bin 830'a ulaştığını belirtti.

Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının 2 milyon 482 bin 553 olduğunun bilgisini verdi.

Başta başkent Tahran olmak üzere Mazenderan, Gülistan, Fars, Doğu Azerbaycan, Erdebil, İsfahan, Elburz, İlam, Rezevi Horasanı, Kirman, Kuzey Horasan, Simnan, Loristan ve Hürmüzgan'ın "kırmızı bölge" olarak adlandırılan yüksek riskli eyaletler olduğunu belirten Lari, 11 eyaletin de "riskli bölge" olarak belirlendiğinin bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN