İOKBS 2020 bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavı ertelendi mi? İşte MEB açıklaması

İOKBS 2020 bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavı ertelendi mi? İşte MEB açıklaması

Bursluluk sınavı 2020 ne zaman yapılacak? İOKBS bursluluk sınavı ertelendi mi? sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen tarihlerde İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı gerçekleştiriliyor. Fakat bu yıl 6 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılması planlanan İOKBS sınavı ertelendi! İşte MEB'in son dakika açıklaması...

'İOKBS bursluluk sınavı ertelendi mi?', 'Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?', 'İOKBS 2020 iptal mi edildi?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Bursluluk sınavı her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen tarihlerde yapılıyor. İOKBS sınavı coronavirüs (koronavirüs) salgın hastalığından etkilenen sınavlar arasına girdi ve eylül ayına ertelendiği duyuruldu. Peki, 'İOKBS 2020 ne zaman yapılacak?', 'İOKBS sınav konuları neler?' Detaylar haberimizde...

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İOKBS Bursluluk sınavı, 5 Eylül 2020 Cumartesi günü yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "6 Haziran'da yapılacağı ilan edilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın 5 Eylül'de gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İOKBS 2020 KONULARI NELER?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) girecek öğrencilerin birinci dönem müfredatından sorumlu olacağını söyledi.

Daha önce 25 Nisan 2020'de yapılması planlanan Bursluluk Sınavı, covid-19 salgın hastalığı önlemleri kapsamında 6 Haziran 2020 tarihine ertelenmişti. MEB'in son kararına göreyse sınav 5 Eylül 2020'de yapılacak.

İOKBS Sınavı'na 5. sınıftan 11. sınıfa kadar olan seviyelerdeki öğrenciler katılabiliyor. Bu sınava girecek öğrenciler de sınavın kapsamı hakkında tereddüt yaşıyorlardı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bunun üzerine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar."

İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınav başvuruları 5-17 Şubat 2020 tarihleri arasında tamamlandı.

Başvuru işlemleri odsgm.meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden gerçekleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN