İngiliz yazılım devi Micro Focus, ATAR Labs’i satın aldı

İngiliz yazılım devi Micro Focus, ATAR Labs’i satın aldı

İngiliz yazılım devi Micro Focus, yerli siber güvenlik girişimi ATAR Labs’i satın aldığını açıkladı. Konuya ilişkin ilk açıklamayı ATAR Labs Kurucusu ve CEO’su Burak Dayıoğlu, Twitter hesabından paylaştı. Dayıoğlu satın alma tutarına ilişkin bilgi vermedi.

2017’de kurulan siber güvenlik girişimi ATAR Labs, 2,5 milyon Euro tutarında tohum yatırımla hayata geçti. ATAR’ın Diffisuion Capital Partners’dan (DCP) aldığı bu yatırım en büyük tohum yatırımlar arasında gösteriliyor. Automated Threat Analysis and Response kelimelerinin ilk harflerinden adını alan ATAR’ın bugün Londra’da ofisi bulunuyor. Girişimin merkezi ise Bilkent Üniversitesi Cyberpark’ta.

İngiliz Micro Focus 1976 yılında kuruldu ve beş ana yazılım türünde 300’den fazla ürüne sahip. Şirketin 2019 geliri 3,3 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. 12 bin civarında çalışanı olan Micro Focus, 6 bin 500 iş ortağıyla faaliyetlerini devam ettiriyor. Şirketin faaliyetleri 49 ülkeye dağılmış durumda ve 40 bine yakın müşterisi mevcut.

"ATAR LABS İLE BİRKAÇ YILDIR ÇALIŞIYORUZ"

Satın almayla ilgili Micro Focus CMO’su Genefa Murphy ile temasa geçtik. Murphy satın almayı doğruladı fakat satın alma tutarı hakkında bilgi vermek istemedi. ATAR Labs ile birkaç yıldır çalıştıklarını kaydeden Murphy, şirketin kendi bünyelerindeki güvenlik çözümü ArcSight ile entegre çalıştığını belirtti. Murphy bu sayede ATAR Labs’i daha yakından tanıdıklarını da sözlerine ekledi.

[Güncelleme] Micro Focus CMO’su Genefa Murphy’e satın alma için ödedikleri tutarı da sorduk. Murphy şu aşamada tutarı paylaşamayacaklarını, 2021 yılı içindeki yatırımcı raporlarında açıklamayı planladıklarını not etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN