İlk YouTube videosu bundan tam 15 yıl önce yüklendi

İlk YouTube videosu bundan tam 15 yıl önce yüklendi

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi YouTube'a ilk video bundan tam 15 yıl önce bugün yüklenmişti. YouTube'un kurucularından Jaweed Karim'in yüklediği video 90 milyondan fazla izlendi.

YouTube'un ilk videosu, 23 Nisan 2005 tarihinde yüklendi. YouTube'un kurucularından Jaweed Karim ilk videoyu paylaşan kişiydi.

Bugünden tam olarak 15 yıl önce YouTube'un kurucu ortağı olan Jaweed Karim 'hayvanat bahçesinde ben' başlığıyla 18 saniyelik bir videoyu YouTube'a yükledi. O tarihten bugüne video 90 milyondan fazla kez izlendi. Karim'in YouTube hesabında hâlâ sadece bu video bulunuyor.

FİLLERLE VİDEO

Jaweed Karim'in "Tamam, işte buradayız fillerin önünde" sözüyle başlayan videoda Karim, kameranın tam ortasında duruyor. Jaweed Karim videonun devamında şunu söylüyor:

"Gerçekten, gerçekten, gerçekten uzun hortumlar onları harika yapan şey. Bu gerçekten havalı."

1 YIL SONRA 1,65 MİLYAR DOLARA SATTI

Söz konusu 'hayvanat bahçesinde ben' videosunu paylaştıktan bir yıl sonra Karim ve kurucu ortakları platformu 1,65 milyar dolar karşılığında Google'a sattılar.

YouTube'a göre şu anda platforma her ay 2 milyardan fazla kullanıcı giriş yapıyor. YouTube'un verdiği bilgiye göre platformda günde bir milyar saat içerik izleniyor ve her şeyi başlatan Jaweed Karim'in 'hayvanat bahçesinde ben' videosu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN