İGDAŞ faturasına nasıl itiraz edilir? Doğalgaz faturaları nereye şikayet edilir? İşte yüksek doğalgaz faturasına itiraz etmenin yolu

İGDAŞ faturasına nasıl itiraz edilir? Doğalgaz faturaları nereye şikayet edilir? İşte yüksek doğalgaz faturasına itiraz etmenin yolu

Yüksek doğalgaz faturası nasıl şikayet edilir? İGDAŞ faturaları nereye itiraz edilir? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. EPDK, İstanbul'da İGDAŞ doğalgaz faturalarının normal tüketimden yüksek geldiği itirazları üzerine inceleme başlattığını duyurdu. Peki, İGDAŞ faturalarına nasıl itiraz edilir? Yüksek doğalgaz faturası nereye şikayet edilir? İşte doğalgaz faturalarına itiraz etmenin yolu...

'İGDAŞ faturaları nereye şikayet edilir?', 'Yüksek doğalgaz faturasına itiraz başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı dolayısıyla İstanbul'da mart ve nisan aylarında doğalgaz sayaç okuması yapılmayarak yerine, bir önceki senenin aynı dönem fatura ortalamaları alınarak güncel fatura kesimi çıkarıldı. Fakat faturalar beklenen fiyatların üzerinde gelince vatandaşların tepkisini çekti. EPDK bunun üzerine İGDAŞ ile ilgili inceleme başlattı. Peki, 'İGDAŞ faturasına nasıl itiraz edilir?', 'Fazla doğalgaz faturaları nereye şikayet edilir?', 'Doğalgaz faturalarına itiraz başvurusu nereye ve nasıl yapılır?' Detayları KARAR.com okurları için derledik...

DOĞALGAZ FATURASI NASIL VE NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Günlük tüketimden kaynaklanmayan yüksek doğalgaz faturaları için sağlayıcı firmaya itiraz edilebilir. Vatandaşlar, yaşadığı şehrin doğalgaz sağlayıcısının internet sitesinden 'fatura itirazı' kısmından itiraz işlemini gerçekleştirebilir.

İSTANBUL İGDAŞ DOĞALGAZ FATURASINA İTİRAZ İÇİN TIKLAYIN

ANKARA BAŞKENTGAZ DOĞALGAZ FATURASINA İTİRAZ İÇİN TIKLAYIN

İZMİR İZMİRGAZ DOĞALGAZ FATURASINA İTİRAZ İÇİN TIKLAYIN

DOĞALGAZ FATURASI İTİRAZI HANGİ DURUMLARDA GERÇEKLEŞİR?

Eksik veya fazla faturalandırma durumunda, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 51. maddesi, "Dağıtım şirketi, kendi hatasından kaynaklanan eksik faturalandırma halinde, tüketim bedelini cari perakende satış fiyatını kullanarak hesaplar, eksik faturalandırmanın yapıldığı ay sayısı kadar eşit tutarda taksitlendirir ve bu durumda gecikme cezası uygulanmaz. Fazla faturalandırma halinde ise, tahsil edilen fazla bedel, tespit edildiği tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde müşteriye, 49. maddeye göre belirlenecek gecikme zammı ile birlikte nakit olarak ödenir veya müşterinin kabul etmesi halinde bir sonraki faturasından mahsup edilir" hükmü gereği yapılır.

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği 52. maddesi, "Dağıtım sistemine veya sayaca ya da tesisata müdahale edilerek, tüketimin doğru tespit edilmesini engellemek suretiyle, tüketimin eksik veya hatalı ölçülerek ya da hiç ölçülmeden veya yasal şekilde tesis edilmiş sayaçtan geçirilmeden mevzuata aykırı bir şekilde tüketilmesi, kaçak doğal gaz kullanımı" olarak kabul edilir.

ŞİKAYETLERİN ARDINDAN EPDK'DAN İGDAŞ'A İNCELEME

Nisan ayında yüksek doğalgaz faturalarına gelen tepkilerin ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), İGDAŞ hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'ın İstanbul'daki abonelere 40-45 günlük fatura kestiğini belirterek, gerekenin yapılacağını söyledi.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, salgın döneminde özellikle karantina bölgeleri için kıyasen fatura uygulamasına geçildiği hatırlatıldı. Türkiye'nin büyük bölümünde elektrik ve doğal gaz faturalarının düzenlenmesi için sayaçların okunduğu belirtilen açıklamada, İstanbul’da ikamet eden doğal gaz abonelerinden yoğun şekilde gelen yüksek fatura şikayetlerinin tek tek incelendiği ve İGDAŞ'ın mevzuata aykırı sürelerde abonelere fatura düzenlediğinin tespit edildiği vurgulandı.

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine göre abonelere kesilecek faturaların kapsamının ortalama 25 günden az 35 günden fazla olmaması gerektiği hatırlatılarak, İGDAŞ'ın vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma başlattık, gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sayaçların okunma süreleri belli. Bütün şirketler de ona göre sorumluluklarını bilecek, titizlikle görev yapacak. Sayaçları okurken, faturaları düzenlerken tüketicinin kafasında soru işareti oluşturursanız, vatandaşı mağdur ederseniz el birliği ile bugünlere getirdiğimiz koskoca bir sektöre zarar verirsiniz. EPDK olarak bu konuda çok hassasız. Dağıtım şirketleri 25 yıldır, biz de kurum olarak 18 yıldır bu sürecin içindeyiz. Doğal gaz sektöründe faturalandırmalar ile ilgili daha önce böylesi şikayetlerle karşılaşmamıştık. Bundan sonra da tekrarlanmamasını, uzun yıllara dayalı bu güvenin zedelenmemesini umuyoruz.

Özel şirket olsun, belediye iştiraki olsun bizim için farklı değil. İçinden geçtiğimiz bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur edilmesine, sektörümüze halel gelmesine asla müsaade etmeyiz. Vatandaşımız rahat olsun, bize güvensin. Onlara bir cep telefonu, bir mail kadar yakınız. Faturalarla şüphesi olan kurumumuzun internet sitesi üzerinden bize başvursun. Şikayetleri tek tek inceliyor ve gerekli adımları atıyoruz. İGDAŞ soruşturması sonucunda da Kurulumuz mevzuata aykırılığı sabit görürse gerekli yaptırımları uygulayacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN