İdlib'de uzaktan eğitim başladı

İdlib'de uzaktan eğitim başladı

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün Suriye'de de yayılması sonucu, İdlib’deki okullar ve eğitim merkezleri uzaktan eğitime geçti. Dersleri videoya çeken öğretmenler, videoları sosyal medya hesaplarından paylaşarak öğrencilerin eğitimlerini sürdürmesini amaçlıyor.

Esad rejiminin saldırıları nedeniyle okullarından olan Suriyeli öğrenciler, enkaza dönen okullarının yerine çadırlarda ders görmeye başlamıştı. Çadırda eğitim gören öğrencilerin derslerini bu kez da korona salgını etkiledi.

İdlib kırsalındaki Eğitim Müdürlüğü, dünya genelinde hızla yayılan koronavirüse önlem olarak bölgede bulunan okul ve eğitim merkezlerinde eğitime ara verdi. Çocukların eğitimden kopmasını istemeyen yetkililer, çareyi dersleri uzaktan eğitim yolu ile vermekte buldu.

DERSLERİ VİDEOYA ÇEKİYORLAR

Dersleri videoya çeken öğretmenler, videoları sosyal medya hesaplarından paylaşarak öğrencilerin eğitimlerini sürdürmesini amaçlıyor.

Öğrenciler, merak ettiklerini sosyal medya hesabından öğretmenlerine soruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN