Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin! Kaşla göz arasında tüm bilgileri alıyor: Sonradan ‘Vah’ demeyin

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin! Kaşla göz arasında tüm bilgileri alıyor: Sonradan ‘Vah’ demeyin

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin. Google Play Store’da listelenen 3 Android uygulamasında XploitSPY adında bir trojan tespit edildi. Bu tespitin ardından ise kullanıcılara “Uygulamaları silin” uyarısı geldi…

Mobil sektördeki gelişmelerle birlikte kullanıcıların güvenliğini tehdit eden kötü amaçlı yazılımların sayısı da artmış durumda. İnsanların bin bir emek vererek kazandıkları paraları ile kişisel bilgilerine göz diken bilgisayar korsanları, hayret ettiren yöntemlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemlerden biri kötü amaçlı yazılımı (trojan) olan mobil uygulamalar. Bu uygulamaların sayısı her geçen gün daha fazla artarken, Google Play Store’da yer alan 3 uygulamada da XploitSPY adlı bir trojana rastlandı. Uzmanlar bu uygulamaları kullananların vakit kaybetmeden cihazlarından kaldırmaları gerektiğini belirtti.

kart-bilgilerini-ele-geciren-uygulamalar-1.jpg

BU UYGULAMALAR BANKA HESABINIZI TEHLİKEYE SOKUYOR

Siber güvenlik yazılım firması ESET’te yer alan araştırmacıların paylaştığı bilgilere göre, söz konusu 3 uygulama yüklü olduğu cihazdaki kişisel bilgileri ele geçirerek banka uygulamalarına kadar erişim sağlıyor.

ESET tarafından açıklanan o uygulamalar şöyle:

  • Dink Messenger
  • Sim Info
  • Defcom

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN