Michael Phelps’ten ‘hacamat’a doping

Michael Phelps’ten ‘hacamat’a doping

Olimpiyatlarda 5 altın madalya kazanan yüzücü Michael Phelps’in hacamat yaptırdığını öğrenenler bu tedavi yöntemine yöneldi. Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, “Bu, doğal bir doping” dedi.

Rio’daki Olimpiyat Oyunları’nda 5 altın, 1 gümüş madalya kazanan Amerikalı yüzücü Michael Phelps’in vücudunda  ‘hacamat’ kaynaklı olduğu olduğu öne sürülen izlerin görülmesi, bu tedavi yöntemini popüler yaptı, birçok vatandaşı hacamat yaptırmaya yöneltti.       

Manisa’da kurduğu merkezle yıllardır hacamat tedavisini uygulayan genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, yüzyıllardır bir tedavi yöntemi olarak kullanılan hacamatın, vücudu dinlendirdiğini ve sağlıklı kalmasını sağladığını söyledi. Yurttaş “Hacamat, hiçbir zararı olmayan, özellikle sporcular için doğal doping diyebileceğimiz bir tedavi yöntemi. Uygulayan sporcu çok rahatlıkla spor müsabakalarına katılabilir, orada kaslarda herhangi bir ağrı sızı duymadan rahat hareket edebilir” dedi.      

İLAÇSIZ UYGULANIYOR

Sporcuların hacamat yaptırmalarının amacının kas ağrılarını azaltmak, kasların daha sağlıklı hale gelmesini sağlamak olduğunu belirten Yurttaş, şöyle devam etti: “Hacamata herhangi bir ilaç kullanılmadığı için doğal doping diyebiliriz. Sporcularımız hacamat yaptırdığında sırt, baş ve boyun ağrılarından şikayet etmiyor. Daha rahat hareket ettiklerini dile getiriyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN