Kullanırken mutlaka iki kere düşünün! Kimse zararını bilmiyor: Meğer o hastalığın davetçisiymiş…

Kullanırken mutlaka iki kere düşünün! Kimse zararını bilmiyor: Meğer o hastalığın davetçisiymiş…

Türk mutfakları oldukça zengin ve çeşitli bir yemek kültürüne sahiptir. Yemekleri tatlandırmak için kullanılan baharatların birçok faydası bulunurken yanlış tüketimi vücutta olumsuz etkilere neden olabilir. Bu baharatı tüketirken herkes iki kere düşünsün. İşte herkesi yanıltan o baharat…

Türk mutfaklarında birçok farklı lezzet yapılırken içerisinde konulan baharatlar da lezzete lezzet katıyor. Salatalarda, ana yemeklerde, çorbalarda kullanılan kekik faydalı olduğu kadar zarar da verebiliyor. Besin değeri açısından oldukça yüksek olan kekik vücut içerisinde pek çok farklı fayda sağlamaktadır. Ancak kekin yanlış kullanımı tüm faydalarını zararı çeviriyor. İşte herkesi yanıltan o baharat…

KEKİK KULLANIRKEN DİKKAT EDİN

Pek çok farklı şekilde kullanılabilen kekik kullanım şekline göre farklı faydalar sağlamaktadır. Kekik suyu tüketimi şişkinlik problemlerine iyi gelirken kekik yağı saç ve cilt problemlerinde etkilidir. Keskin bir baharat olan kekik yemeklerde de sıkça karşımıza çıkıyor. Oldukça faydalı olan bu besinin yanlış kullanımı ile zararlı etkilerde ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle kekik tüketirken dikkatli olmanız gerekiyor.

kekik-aa.jpg


AŞIRI TÜKETMEKTEN KAÇININ


Aşırı tüketilen kekik alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Kekik yağını alerjisi olan bir kişide cilt döküntüsü, kaşıntı ve kızarıklık gibi problemler oluşabilir. Kekik kan pıhtılaşmasını arttırırken kan sulandırıcı kullanan kişilerin de doktora danışarak kullanması gerektiği belirtiliyor.

kekik-aa-baharat.jpg

Fazla tüketilen kekik midede problem oluşmasına neden oluyor.Reflü ülser gibi rahatsızlığı bulunan kişilerin kekik tüketiminde dikkatli davranması gerekmektedir. Kekik tüketime mide bulantısı, kusma ve ishal gibi sindirim sorunlarını da etkileyebiliyor.

Tansiyon üzerinde çok etkili bir besin olan keki kullanırken mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı ilaçlarla etkileşime giren kekik tansiyon hastaları için zararlı bir konuma gelebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN