Ahir ne demek?

Ahir ne demek?

Türkçe dilinin zenginliği, günlük hayatta sık sık karşılaşılan ancak anlamını bilmediğimiz kelimelerle doludur. Bu kelimelerden biri de "ahir"dir. Peki, Ahir kelimesi ne anlama gelir? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre Ahir kelimesinin anlamı nedir?

Ahir ne demek? TDK'ya göre Ahir kelimesi, "son, sonraki" anlamına gelmektedir. Ayrıca, "sonra, en sonra, sonunda" anlamlarına da gelir. Köken olarak Türkçe olan bu kelime, dilimizin tarihinden günümüze kadar gelmiş ve kullanılmaya devam etmektedir.

AHİR KELİMESİNİN KULLANIMI

Ahir kelimesi genellikle "son" anlamında kullanılmaktadır. Örneğin, "Ahir vakit", "ahir zaman" gibi ifadelerde sıkça karşımıza çıkar. Ayrıca, "cemaziyelahir" ve "evvel ahir" gibi birleşik kelimelerde de kullanılmaktadır.

SONUÇ

Türkçe dilinin zenginliği içerisinde yer alan Ahir kelimesi, dilimizi doğru ve etkili bir şekilde kullanmak isteyenler için önemli bir kelimedir. Kelimenin anlamı ve doğru kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak, dilin gücünü daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN