10.00-16:00 saatleri için uyarı yapıldı! Bu hata kör olma riskini 2 kat arttırıyor: Sakın dışarı çıkmayın

10.00-16:00 saatleri için uyarı yapıldı! Bu hata kör olma riskini 2 kat arttırıyor: Sakın dışarı çıkmayın

Yaz ayları ile birlikte uyarılarda artış gösteriyor. Uzman isimler o saat aralıkları için uyarılarını peş peşe sıraladı. Kör olma riskiniz 2 kat artıyor. İşte uzmanlar tarafından yapılan o açıklamalar…

Göz sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler tek tek açıklanırken uzmanlardan uyarılarda peş peşe geldi. Günlük hayatta hepimizin yaptığı hatalar belli başlı problemleri de beraberinde getiriyor. İndigo dergisinde yer alan açıklamalar doğrultusunda Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehdi Süha Öğüt, o saat aralıkları için tüm vatandaşları tek tek uyardı. İşte uzmanlar tarafından yapılan o açıklamalar…

SAAT ARALIKLARINA DİKKAT EDİN!


Güneşin gözler üzerindeki olumsuz etkileri yaz mevsimi ile birlikte hissedilmeye başladı. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehdi Süha Öğüt, İndigo ve dergisine verdiği röportajda vatandaşların dikkat etmesi gereken konuları tek tek açıkladı. Yaz mevsiminde ultraviyole ışınların yeryüzüne en yoğun ve dik şekilde geldiğini belirten öğüt, saat 10.00 - 16:00 saatleri arasında güneş gözlüğü olmadan asla dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı.

gunes-gozlugu-kullanmak.jpg
Yaz mevsiminde birçok kişinin yaptığı hatalara değinen uzman isim bu alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Dışarıya çıkmaya mecbur olan kişilerin mutlaka güneş gözlüğü kullanması gerektiğini vurgulayan uzman isim, "Eğer dışarıya çıkmaya mecbursanız mutlaka güneş gözlüğü kullanın. Zira, gözlerimizi güneşten korumadığımız takdirde ultraviyole ışınlarının oluşturduğu sorunlar geri dönüşü olmayan görme kaybına yol açabiliyor" sözlerine dile getirdi.

gozluk-sapka-kullanmak.jpg

Yaz mevsiminde yapılan hataların başında güneş ışınlarının yeryüzüne en dik geldiği saatler olan 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmak olduğunu belirten Öğüt, güneş gözlüğü kullanılmadan çıkılmaması gerektiğini söyledi. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehdi Süha Öğüt, güneş altında uzun süre kalmanın UV ışınlarının zararlı etkilerini arttırdığını ifade etti. Bu tür zararlı etkilerin güneş gözlükleri ve şapka ile önlenebildiğinin altını çizen öğüt ihmal edilmesi durumunda körlüğe kadar giden bir sürecin görüldüğünü aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN