Halkbank yeni destek programına nasıl başvurulur? Halkbank 6 ay ödemesiz destek kredisi nasıl alınır?

Halkbank yeni destek programına nasıl başvurulur? Halkbank 6 ay ödemesiz destek kredisi nasıl alınır?

Halkbank 6 ay geri ödemesiz destek kredisi nasıl alınır? Halkbank yeni destek programına kimler başvurabilir? soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Corona virüs (koronavirüs) salgını nedeniyle iş yapamaz hale gelen işletmeler için bir yeni ekonomik destek paketi daha açıklandı. Halkbank, şahıs işletmelerine 6 ay ödemesiz yeni destek kredisi vereceğini duyurdu. Peki Halkbank yeni destek kredisi nasıl alınır? 6 ay ödemesiz destek programına nasıl başvurulur? İşte detaylar...

'Halkbank yeni destek kredisi başvuru şartları neler?', 'Halkbank 6 ay geri ödemesiz destek kredisine nasıl başvurulur?' soruları internette en çok aranan konu başlıkları arasında yer aldı. 'Halkbank yeni destek kredisi ile ilgili bilgiler'e haberimizde yer verdik. Koronavirüs (corona virüs) salgını dolayısıyla sokağa çıkmayan milyonlarca vatandaşlar, evlerinde kalarak 'gönüllü karantina' uyguluyor. Bu süreçte birçok küçük ve orta ölçekli işletmeler de hizmet ve faaliyetlerine ara vermek mecburiyetinde kaldı. Devlet, iş yapamaz hale gelen işletmeler için çeşitli ekonomik destek paketlerini hayata geçirdi. Devlet bankalarının 'temel ihtiyaç kredisi' desteğinin ardından Halkbank 'yeni destek programı'nı duyurdu. Peki, 'Halkbank yeni destek programına kimler başvurabilir?', 'Halkbank 6 ay ödemesiz destek kredisi başvuru şartları neler?' Detayları KARAR.com okurları için hazırladık...

HALKBANK YENİ DESTEK PROGRAMINA NASIL BAŞVURULUR?

Halkbank corona virüse karşı yeni destek paketi açıkladı. Halkbank, oda üyesi, satış hasılatı 3 milyon lirayla sınırlı şahıs işletmeleri için yüzde 7,5 maliyetle 6 ay ödemesiz destek programını devreye alıyor.

Halkbank'ın yeni destek programına nasıl başvurulacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandığı takdirde haberimiz güncellenecektir.

HALKBANK 6 AY GERİ ÖDEMESİZ DESTEK KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR? DESTEK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Corona virüsü salgın nedeniyle iş yapamaz duruma gelen şahıs şirketlerine verilecek 6 ay ödemesiz destek kredisine başvuru şartları ve kimlerin başvuruda bulunabileceğina dair henüz bir bilgi blunmuyor. İlerleyen günlerde Halkbank destek kredisine başvuru şartlarının açıklanması bekleniyor.

DETAYLI BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

'Halkbank yeni destek programı' ile ilgili gelişmeleri KARAR.com'dan taki pedebilirsiniz.

Dilerseniz, daha önce devlet bankaları tarafından açıklanan 'temel ihtiyaç kredisi'ne başvurabilirsiniz. Temel ihtiyaç kredisi ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan yapılan ortak açıklamaya göre, küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda, hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel segmentte yer alan vatandaşlara finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlattı.

'Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi' adı verilen uygulamada, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla bireysel müşteriler, 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak. Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi, bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da VakıfBank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Başvurular, 1 Nisan 2020 Çarşamba günüden itibaren kabul edilecek.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

* Asgari ücretli çalışanlar,

* Emekliler,

* Serbest meslek mensupları,

* Hane halkı geliri 5 bin TL ve altında olan vatandaşlar.

CORONA VİRÜS İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURLARI NASIL YAPILIR?

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor.

Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecek.

ZİRAAT BANKASI BİREYSEL TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

Bireysel Temel İhtiyaç Kredisine Ziraat Bankası'ndan başvurmak için internet bankacılığı veya mobil uygulama üzerinden formu ilgili formu doldurarak başvurabilirsiniz.

VAKIFBANK BİREYSEL TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

Vakıfbank, Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi başvurularını SMS ile alacağını açıkladı. Kredi başvurusu için; aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK TCKN ve HANEGELİRİ yazıp 5724'e SMS gönderebilirsiniz.

HALKBANK BİREYSEL TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

Koronavirüsüyle mücadele kapsamında temel ihtiyaçlarını giderebilmek için sağlanan Bireysel Temel İhtiyaç Kredisine Halkbank'tan da başvuru yapabilirsiniz. Bunun için;

* Halkbank internet şubesine giriş yaparak; Başvuru > Bireysel Kredi Başvurusu > Kredi Türü: Tüketici Kredisi > Kredi Alt Türü: Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

Veya;

* Aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar ( Örnek SMS Metni: DESTEK 12345678910 3000 10000 ) yazıp 3452’ye SMS gönderebilirsiniz.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ GERİ ÖDEME ŞEMASI (ÖRNEK)

Kredi Tutarı (TL) | Toplam Vade Ödemesiz Dönem Taksit Tutarı (TL) | Sonraki 30 ay boyunca ödenecek tutar

10 bin TL | 36 ay | 6 ay 376 TL

7 bin 500 | 36 ay | 6 ay 282 TL

5 bin | 36 ay | 6 ay 188

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla hanehalkı geliri 5 bin TL'nin altında olan vatandaşlar;

* 10 bin TL'ye kadar,

* 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli,

* Aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

10 BİN LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7 BİN 500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5 BİN LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Kredi başvuruları için net bir tarih bilgisi bulunmuyor. Başvuru yapılan her banka kendi değerlendirmesini yaptıktan sonra başvuru sonuçlarını, başvuran kişinin cep telefonuna SMS ile gönderiyor.

Müşterilerin kredi kullandırılması uygun olarak görüldüğü durumlarda, hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup, vatandaşlar kredi tutarını ATM'lerden alabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN