Güneş kilitlenmesi (sun lockdown) nedir? Havalar neden soğudu? Güneş kilitlenmesi depreme neden olur mu?

Güneş kilitlenmesi (sun lockdown) nedir? Havalar neden soğudu? Güneş kilitlenmesi depreme neden olur mu?

Güneş kilitlenmesi (sun lockdown) ne demek? sorusunun yanıtını sayfamızda bulabilirsiniz. Havalar birden soğumasının nedeni merak edilirken, bilim insanları 'sun lockdown' yani 'güneş kilitlenmesi' hadisesine dikkat çekti. Bu doğa olayının deprem ve kıtlığın habercisi olduğu da ileri sürülüyor. İşte detaylar...

'Havalar neden soğumasının nedeni güneş kilitlenmesi mi?', 'Güneş kilitlenmesi (sun lockdown) nasıl olur?' Bilim insanlarının güneşin dondurucu hava, deprem ve kıtlığa neden olabilecek şekilde kilitlendiğini açıkladığı 'güneş kilitlenmesi nedir?' sorularının yanıtları sosyal medyada gündem oldu. Dünya'yı ısıtan Güneş gezegeninin üzerindeki enerji aktiviteletinin düşmesinden dolayı havaların soğuduğu belirtiliyor. Detaylar haberimizde...

GÜNEŞ KİLİTLENMESİ NEDİR? SUN LOCKDOWN NE DEMEK?

Bilim insanları uzayın en önemli yıldızlarından biri olan Güneş'in şu anda minimum enerji döneminde olduğunu açıkladı. Minimum enerji dönemi, Güneş'in üzerindeki enerji aktivitelerinin önemli ölçüde düştüğü anlamına geliyor. Manyetik alanının zayıflaması, Güneş sistemine ekstra kozmik ışınların yayılmasına neden oluyor.

Oluşan aşırı kozmik ışınlar astronotlar ve hava yolcuları için sağlık tehlikesi oluşturuyor. Direkt olarak Dünya'nın üst atmosferinin elektro-kimyasını etkiliyor ve yıldırımın tetiklenmesine de neden oluyor.

GÜNEŞ KİLİTLENMESİ KITLIĞIN HABERCİSİ Mİ?

NASA bilim adamları 1790-1830 yılları arasında gerçekleşen Dalton Minimum'un tekrarlanabileceğinden korkuyor. Dalton Minimum dondurucu hava, mahsul kaybı, kıtlık ve güçlü volkanik patlama dönemlerine yol açıyor.

Dalton Minimum döneminde sıcaklıklar 20 yıl boyunca 2 santigrat dereceye düşmüş, dünya gıda üretimini harap etmişti. 10 Nisan 1815'te 2 bin yılın ikinci en büyük volkanik patlaması Endonezya'daki Tambora Dağı'nda gerçekleşti ve en az 71 bin insan hayatını kaybetti. Ayrıca 1816 yılı Temmuz ayında kar yağması bu yılın 'yazsız yıl' (Eighteen Hundred and Froze To Death) olarak adlandırılmasına neden oldu.

Güneş kilitlenmesi olayının ne kadar süreceği henüz tahmin edilemiyor fakat bilim insanları bu kilitlenmenin uzun sürmesinden endişe ediyor.

TÜRKİYE GENELİ HAFTALIK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN