Özel'den Erdoğan'ın Anayasa çağrısına yanıt: Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun görelim

CHP Lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz." dedi. Özel, Erdoğan'ın Anayasa çağrısına ise, ''Anayasa ayaklar altında. O yüzden elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu Özel Gündemli Toplantı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beklenen görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Randevu talep edeceğini belirten Özel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanın yeni Anayasa hakkındaki açıklamalarının sorulması üzerine Özel, “Cumhurbaşkanının bugün değişimden bahsediyor olması ve cumhurbaşkanının da artık değişimci olması CHP’nin siyaset diline egemen olduğunu gösteriyor ki bu güzel bir şey. CHP değişerek güçlendi. Bu tutumlarını değiştiremezlerse zayıflamaya devam edecekler. Cumhurbaşkanıyla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz, randevu talep edeceğiz. Anayasa ile ilgili bir takım talepler ileteceğini söyledi. Tabii ki TBMM müzakere zeminidir ve her zaman liderler birbirleriyle konuşur” cevabını verdi.

Özel'in açıklaması şöyle:

"Bu tutumlarını değiştiremezlerse zayıflamaya devam edecekler. Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Kendilerinden randevu talep edeceğiz ancak anayasa ile ilgili birtakım talepleri de söyledi, tabii ki TBMM müzakere zeminidir ve her zaman liderler birbirleriyle konuşur. Ama bir insanın 'anayasayı değiştirelim' demesi için değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Geçen sefer değiştirilen anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi? Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uymanız lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak... Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak... Birinci derece mahkemesine Anayasa Mahkemesi'ni ezdirmek... Bunlar hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında. O yüzden elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüşmesinde 'yeni anayasa' teklifinde bulunacağını ifade ederek, CHP'nin de böyle bir değişime destek verebileceği düşüncesinde ve inancındayım. Böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN