Dolmabahçe'de Gazze zirvesi! Erdoğan Hamas lideriyle görüştü

Dolmabahçe'de Gazze zirvesi! Erdoğan Hamas lideriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Dolmabahçe'de bir araya geldi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. İkilinin görüşmesi 2.5 saat sürerken, Gazze'de süren İsrail saldırıları, ateşkes çabaları ve insani yardımlar masadaki önemli başlıklar arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Görüşme öğleden sonra bugün saat 14.30 sıralarında başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye görüşmesi saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Haniye ile yapılan görüşmelerde, ateşkes için atılacak adımların yanı sıra Gazze'ye dönük insani yardımların artırılması ve daha etkin ve hızlı ulaştırılmasına ilişkin konular da ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye ile görüşmesinde, ticarete getirilen kısıtlamalar dahil İsrail'e yönelik bir dizi yaptırımın hayata geçirildiğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'e yönelik insani yardımlarını sürdürdüğünü, bugüne kadar 45 bin tondan fazla insani yardımın bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

yeni-proje-2.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarşamba günü gerçekleştirdiği AK Parti Grup Toplantısı'nda "Kuva-yi Milliye neyse Hamas da odur" ifadesini kullanmıştı.

İran-İsrail gerilimi nedeniyle dünya kamuoyunda Gazze'nin yaşadığı insani dramın ikinci planda kalması, Erdoğan ve Hamas lideri arasındaki görüşmeye kritik bir önem katıyor.

yeni-proje-3.jpg

MISIRLI BAKAN ŞÜKRİ DE İSTANBUL'DA

Haniye’nin İstanbul’da olduğu gün Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri’nin de Türkiye’de olması özellikle ateşkes ve insani yardımlar gibi konularda kilit pozisyonda olan Mısır’la görüş alışverişi açısından dikkat çekici bir gelişme.

yeni-proje-13.jpg
Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ve Hakan Fidan

Şükri bugün İstanbul'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN