PKK/KCK'nın Almanya sorumlusu tutuklandı

PKK/KCK'nın Almanya sorumlusu tutuklandı

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonu sonucu İstanbul'da yakalanan PKK/KCK'nın Almanya yapılanması sorumlularından Saim Çakmak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın Almanya yapılanmasının sorumlularından olan Saim Çakmak, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonuyla yakalandı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bu operasyon sonucu gözaltına alınan Çakmak, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Çakmak'ın tutuklanmasına karar verdi ve cezaevine gönderilmesi yönünde hüküm kurdu. Çakmak'ın, terör örgütü PKK/KCK'nın Almanya'daki yapılanması içerisinde üst düzey bir rol üstlendiği ve bu yapı içerisinde çeşitli faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

Operasyonun detaylarına ilişkin açıklama yapan yetkililer, Çakmak'ın yakalanmasının, terör örgütünün uluslararası yapılanmalarına yönelik geniş çaplı bir stratejinin parçası olduğunu vurguladılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN