O şehirde tehlike çanları çalıyor! 31 Ağustos’a kadar kullanmak yasak! Durum çok vahim

O şehirde tehlike çanları çalıyor! 31 Ağustos’a kadar kullanmak yasak! Durum çok vahim

Türkiye ciddi yağışlarla baş etmeye çalışırken bazı şehirlere de damla düşmedi. O şehirde barajlar alarm veriyor. Yaşanan kuraklık nedeniyle 31 Ağustos'a kadar yasak getirildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye yağışlı havaların etkisi altına girerken bazı şehirlerde yaşanan sıcak hava kuraklığa neden oluyor. Bir yanda sel bir yanda kuraklık derken vatandaşlarda ne yapacağını şaşırdı. Yapılan son açıklamalar kapsamında Çanakkale'de içme ve kullanma suyu için kullanılan tek baraj olan Atikhisar Barajı'nda kuraklık nedeniyle alarm verildi. Bir süredir uygulanan su kısıtlaması için belirlenen sürenin uzatılmasına karar verildi. Çanakkale bölgesinde yaz boyunca su kısıtlamasının uygulanacağı belirtilirken vatandaşların su kullanımını minimum seviyeye indirmek için yeni tedbirler alınması bekleniyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


31 AĞUSTOS'A KADAR DEVAM EDECEK

Çanakkale'nin su ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı'nda su seviyesinin kritik seviyeye düşmesi nedeniyle şehirde alarm verildi. Alınan son veriler kapsamında barajdaki su miktarının 25 milyon metreküp seviyesine kadar düştüğü belirtildi. Yaşanan kuraklık nedeniyle Çanakkale Belediyesi 2 Mart tarihinde aldığı su kısıtlama kararını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar uzattı.

canakkale-atikhisar-baraji.jpg


Belediye konu hakkında yazılı açıklama yaparken Atikhisar Barajı’nın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla ve su kaynaklarını korumak amacıyla alınan tedbirin 31 Ağustos 2023 tarihine kadar geçerli olduğunu aktardı.

YASAKLAR AÇIKLANDI

Yapılan kısıtlama ile birlikte ev ve iş yerlerinde yapılan yıkama işlemlerinde hortum kullanılması yasaklandı. Suyun tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiği belirtilirken birçok kısıtlamanın hayata geçirileceğini altı çizildi.

canakkale.jpg

Halı ve kilim yıkama işlemleri ile birlikte araba yıkama ve oto kuaför işletmelerindeki su tüketimine de kısıtlama getirildi. İşyerlerinde en fazla 20 metreküp su kullanımı yapılabilecek. Yıkama işi olan ve su kullanılması gereken iş yerlerinde ise ön ödemeli elektronik sayaç kullanılması zorunlu hale getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN