O iller 10 günlük afete hazır olsun! Meteoroloji'den El Nino uyarısı: Bildiğiniz haziran ayını unutun

O iller 10 günlük afete hazır olsun! Meteoroloji'den El Nino uyarısı: Bildiğiniz haziran ayını unutun

Son dakika haberi... Mayıs ayında görülen yağışlar Haziran ayında da devam ediyor. İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yağışlar devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O illerde yaşayanlar dikkat! 10 günlük afete hazır olun. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten 'El Nino geliyor' diyerek korkulu haberi duyurdu. Taş üstüne taş kalmayacak. Hem su baskınları ham de sel olacak! Tedbir almayan yandı. Bildiğiniz Haziran ayını unutun.

Bir süredir Türkiye'de etkili olan ve hayatı kabusa çeviren El Nino hava sistemi etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sağanak yağışlar tüm yurtta etkisini sürdürürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika uyarısı yapıldı. O illerde yaşayanlar dikkat! Bildiğiniz Haziran ayını unutun. Sağanak yağışlar geri geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, 'El Nino geri geliyor' diyerek o bölgede yaşayan vatandaşları uyardı. Hem sağanak yağış hem de sel felaketi vuracak. O tarihlerde sakın dışarı çıkmayın! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Muğla, Aydın'ın iç kesimleri, Malatya, G. Antep ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

gfgf-17.jpg

Yağışların Aksaray ve Giresun çevreleri ile zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimleri hariç), Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların Aksaray ve Giresun çevreleri ile zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimleri hariç), Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ghhghg-2023-06-14t134309-226.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: EL NİNO GERİ DÖNÜYOR, O TARİHTE SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Marmara Bölgesi için önemli bir uyarıda bulundu. Harita eşliğinde yaptığı paylaşımda, 17 Haziran itibariyle Marmara Bölgesi'nde aşırı yağışların başlayabileceğini belirtti. 10 günlük dönemde beklenen toplam yağış miktarına dikkat çeken Ökten, haritada kırmızı renklerin yüksek miktarda yağış, mor renkteki bölgelerin çok yüksek miktarda yağış alacağını ve gri bölgelerin ise aşırı yağış riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

b12.jpg

El Nino hava sisteminin etkileriyle birlikte Türkiye genelinde yaşanan aşırı yağışlar ve sel olayları, Marmara Bölgesi'ni de olumsuz etkileme potansiyeline sahip. Bu nedenle Kerem Ökten'in uyarıları büyük önem taşıyor. Vatandaşların bu uyarıları dikkate alarak tedbirli olması, sel ve su baskınlarına karşı önlem almaları gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

14 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

15 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

16 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

17 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

18 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN