O ilimizi yeni virüs vurdu! Hastaneler doldu: Direk öldürüyor

O ilimizi yeni virüs vurdu! Hastaneler doldu: Direk öldürüyor

Koronavirüs’ten sonra yeni bir salgın ortaya çıktı. Bağırsak enfeksiyonun neden olan o virüsün ismi ise Rotavirüs. O ilimizde ortaya çoktan Rotavirüs ölüme kadar götürüyor. Hastaneler ise doldu taştı. Uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi

Havaların ısınmasıyla beraber virüs türleri de ortaya çıkmaya başladı. Hijyen eksikliğinden türeyen virüsler ölüme kadar götürebiliyor. Diyarbakır’da ortaya çıkan Rotavirüs çok sayıda vatandaşı hastanelik etti. Uzmanlar bağırsakta ortaya çıkan bu virüs için uyardı

img-3406.jpeg

ÖLÜME NEDEN OLAN YENİ VİRÜS TÜREDİ! UZMANLAR PEŞ PEŞE UYARDI

Diyarbakır’da hastenelerin yüzde 35’i Rotavirüs vakasıyla dolmaya başladı. Bağırsak enfeksiyonu ve ishale neden olan bu virüs vücutta yüksek oranda sıvı kaybına neden oluyor.

img-3407.jpeg
O YAŞ GRUBUNDA GÖRÜLÜYOR

Sıvı kaybının ölüme kadar gideceğini belirten uzmanlar özellikle hijyen konusunda uyarılarda bulundu. Ellerin her fırsatta tıkanması gerektiğini belirten uzmanlar bu virüsün çoğunlukla 2 ila 8 yaşındaki çocuklarda yaşandığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN