Meteoroloji'den o bölgelere sağanak yağış uyarısı! Türkiye'nin bir yanı kavruluyor bir yanı selle boğuşuyor

Meteoroloji'den o bölgelere sağanak yağış uyarısı! Türkiye'nin bir yanı kavruluyor bir yanı selle boğuşuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkı olası sağanak yağışlara karşı uyardı ve alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirme yaptı. Sağanak yağışların şiddetli ve ani olabileceği, sel, su baskını gibi olumsuz etkilere neden olabileceği vurgulandı. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

HİLAL NAS | KARAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar vatandaşın korkulu rüyası oldu. Akşam saatlerinde yapılan uyarılar ile birlikte sağanak yağış sinyali verildi. 25 Temmuz sabahında etkili olacak sağanak yağışlarla ilgili açıklamalar gelirken 81 ildeki hava durumu da merak ediliyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında 25 Temmuz sabahında yağışların etkili olacağı belirtildi. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

yagis-2.jpg

“Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam Trabzon, Rize ve Giresun çevrelerinde, yarın (Salı) Kars ve Ardahan çevreleri ile Artvin, Rize ve Trabzon'un iç kesimleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor”

saganak-yagis-1.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Beni Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında yağışların akşam saatlerinde Trabzon, Rize ve Giresun çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Salı günü itibariyle Kars, Ardahan çevreleri ile birlikte Artvin Rize ve Trabzon'un iç kesimleri ile birlikte Erzurum'un kuzeybatısında yer yer kuvvetli yağış beklentisi olduğu aktarıldı. Ani sel, lokal su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

yagis-yagmur-1.jpg

RÜZGAR YER YERİNDEN OYNATACAK


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgiler doğrultusunda rüzgarın Güney Ege kıyılarında, Akdeniz'in iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun güneyi ve Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetli eseceği aktarıldı. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğinin altı çizildi.

yagislar.jpg

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava etkili olacak. Rüzgarın iç kesimlerde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor

İÇ ANADOLU

Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava etkili olacak. Rüzgar güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli(40-60 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

yagmur-yagdi.jpg

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken Orta Karadeniz kıyıları ile birlikte Doğu Karadeniz'de aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Yağışların akşam saatleri itibariyle Trabzon, Rize ve Giresun çevrelerinde etkili olacağı aktarılırken Salı günü itibariyle Artvin, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış beklentisi olduğu aktarıldı.


ruzgarli-hava.jpg

DOĞU ANADOLU

Bölgenin kuzeyi ve doğusunda parçalı yer yer çok bulutlu bir hava etkili olacak. Kuzeydoğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği belirtilirken diğer yerlerde az bulutlu ve açık bir havanın görülmesi bekleniyor. Yağışların özellikle Kars ve Ardahan çevreleri ile birlikte Erzurum'un kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli eseceği aktarıldı.

yagmur-yagisi-1.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN