Mega kente Mega otobüs hattı! 13 ilçe 79 duraktan geçiyor: Dinlenme tesisi bile var

Mega kente Mega otobüs hattı! 13 ilçe 79 duraktan geçiyor: Dinlenme tesisi bile var

Mega kentte Milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor Mega otobüs hattı sosyal medyanın en çok konuşulanı oluyor. 13 ilçeden geçip 79 durakta duruyor dinlenme tesisleri ile şoförlerin konforunu bile düşünüyor.

İstanbul'un en uzun hatlarından biri olarak bilinen 500T 72 kilometre uzunluğunda ve 79 duraklı uzun bir hat üzerinden ilerliyor. Toplam 13 ilçeden geçerek ulaşımı sonlandıran otobüs hattı Tuzla'daki son durakta ise şoförlerin konforunu düşünüp 500T dinlenme tesisleri ile hizmet sağlıyor. Milyonların yaşadığı Mega kentte yerli ve yabancı birçok turist yer alırken otobüs, metrobüs, metro ve vapur gibi pek çok farklı ulaşım aracı kullanılıyor. Tarihi 1980'li yıllara dayanan 500T hattı ise Tuzla Şifa Mahallesi'nden başlayıp Cevizlibağ’a kadar ulaşıyor.

72 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

13 ilçe ve 79 duraktan oluşan 500T otobüs hattı Avrupa ve Asya arasında da bir köprü oluşturuyor. 72 kilometre uzunluğunda İstanbul'un en uzun ulaşım hattı olarak bilinen 500T Zeytinburnu'ndan hareket ettiğinde İstanbul'un 39 ilçesinin 12'sinden geçiyor. Tuzla'dan binilmesi durumunda 13 ilçeden ve 79 durakta oluşan bu hat trafik yoğunluğuna göre ortalama 2 saat 50 dakikalık yolculuk sunuyor.

500-t-hatti.jpg

Sefer aralığı ise yolcuların yoğun kullandığı saatlere göre değişiklik gösterirken çift biletli seyahat edilebilen hat kullanımının pik yaptığı saatlerde her 3 dakikada bir sefer gerçekleştiriliyor. Günlük toplam 437 sefer yapan 500T yaklaşık 45.000 kişinin ulaşımını sağlamaktadır.

500t-hatti.jpg

DİNLENME TESİSİ BULUNUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak İstanbul elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri İETT Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 500T hattı, Şifa Mahallesi'nden başladığı ilk seferini saat 04.20'de gerçekleştirirken son seferini ise 23.30'da tamamlıyor. Cevizlibağ'dan başlayan ilk sefer ise 05.20'de başlamakla birlikte 00.00'da sona eriyor. Otobüsün Tuzla'da bulunan son durağında ise şoförlerin dinlenebilmesi için 500T Dinlenme Tesisi bulunuyor. Bu tesiste çay ocağı, mescit ve berber gibi pek çok farklı imkan tanınıyor. Şoförler sefer süreleri arasındaki mola saatlerinde tesiste dinlenerek vakit geçiriyor.

500-t-dinlenme.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN