KYK yurdundaki asansör kazası davasında yeni gelişme! 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti

KYK yurdundaki asansör kazası davasında yeni gelişme! 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti

Aydın’ın Efeler ilçesindeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör kazası sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş davasında sanıklar savunmalarını yaptı. Duruşmada eksiklikler ve çelişkiler nedeniyle bilirkişi raporunun yenilenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş KYK yurdundaki asansör kazasında hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili yeni duruşma görüldü.

Olayla ilgili sanıklar M.B, H.T., R.H.A. ve U.İ. savunmalarını yaptı. Sanık R.H.A. firmanın tali kusurlu olarak bulunduğuna dair bir rapor olduğunu fakat firmanın ikinci bilirkişi raporunda kusursuz bulunduğunu ifade etti. Sanık H.T. montaj firması olarak işini doğru ve düzgün yaptığını savundu. Sanık N.M., elektrik mühendisi olarak kendisine bir suç atılmadığını ve elektriksel bir sorunun olmadığını savundu.

Sanık N.M. ise şikayetçi öğrenci S.A.'nın şikayetinden vazgeçmesi üzerine tutuksuz yargılanmaya devam edecek.

BİLİRKİŞİ RAPORU YENİLENECEK

Bilirkişi raporunda çelişkiler ve eksiklikler olduğu gerekçesiyle raporun yenilenmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma 21 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

9230620.jpg

NE OLMUŞTU?

Aydın-Efeler'de KYK'ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 16 öğrencinin bindiği asansör 25 Ekim Çarşamba gecesi düştü. 15 öğrencinin yaralandığı olayda Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN