Koç Holding'in en güvendiği yatırımdı, battı! Kimsenin beklemediği dev marka işte böyle çöktü

Koç Holding'in en güvendiği yatırımdı, battı! Kimsenin beklemediği dev marka işte böyle çöktü

Yatırımlarıyla dikkat çeken Koç Holding’in batan yatırımından kimsenin haberi olmadı! En güvendiği yatırımdı, battı! Büyük bir umutla başlayan yatırım, beklenen başarıyı elde edemedi. Kimsenin beklemediği dev marka işte böyle çöktü...

Yaptığı yatırımlarla sık sık gündeme gelen Koç Holding, bu kez başarısız bir yatırımıyla gündemde. O markayı essiz sedasız çektiler. Kimsenin beklemediği dev marka işte böyle çöktü...

MOBİLYA SEKTÖRÜNDEKİ BAŞARISIZ YATIRIM

Halk’ın haberine göre; Koç Holding'in mobilya sektöründeki yatırımlarından biri olan Arstil, büyük umutlarla başladığı ticari hayatında beklenen başarıyı elde edememiş ve yok olma sürecine girmiştir.

2004 yılında Arçelik’in İdaş ile yatak ve baza üretmek amacıyla imzaladığı anlaşma sonucunda Arstil markası doğmuş ve Koç Holding tarafından büyük yatırımlar yapılmıştır. Başlangıçta oturma gruplarından yatak odası takımlarına, ev tekstilinden yatak ve bazaya kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan Arstil, sektörde adını duyurmaya çalışmıştır.

Arstil Mobilya Nasıl Bir Anda Ortadan Kayboldu? - Webtekno

KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

Farklı bir tutum sergileyen Arstil, ürünlerini takım halinde alma zorunluluğunu ortadan kaldırarak müşterilerine seçme ve kişiselleştirme olanağı sunmuştur. Ayrıca marka, sağlığa zararlı maddeler içermeyen ürünler üreterek Avrupa standartlarında ürünler tüketiciyle buluşturmayı hedeflemiştir.

2005 yılında ilk mağazasını açan Arstil, kısa sürede büyümeye başlamış ve birçok şehirde mağaza açarak ticari varlığını artırmıştır. İlk mağazasınız açmasından iki ay geçtikten sonra 20 ilde 30’dan fazla mağazasıyla dikkat çekmişti.

Yıl sonu için 100 mağaza hedefi koyan Arstil, 2005 yılını hedeflenen mağaza sayısına ulaşamayan Arstil, 2006 ve 2007 yıllarında da büyüme hedeflerini gerçekleştirememiştir.

2009’DA DURDURMA KARARI ALINDI

2009 yılında hedeflenen mağaza sayısını azaltarak 90 mağaza olarak belirleyen Arstil, bu hedefini de gerçekleştirememiş aksine mağaza sayısı düşmüştür. Mağaza sayıları düşen Arstil, kârlı olmayan bir yatırım haline gelmiş ve operasyonlarını durdurma kararı almıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN