Koç Holding 20,4 Milyar TL dağıtıyor! Dev şirket sözünü tuttu: Hesaplara tek tek yatırılıyor

Koç Holding 20,4 Milyar TL dağıtıyor! Dev şirket sözünü tuttu: Hesaplara tek tek yatırılıyor

Koç Holding, 2023’teki karını hisse sahiplerine dağıtmaya hazırlanıyor. Bugün hesaplarda olacak olan temettü ödemeleri, şirketin Borsa İstanbul’daki güçlü performansı ile yatırımcı güvenini ortaya koyuyor…

Koç Holding, geçtiğimiz günlerde 2023’teki karını hisse sahiplerine dağıtacağını açıklamıştı. Bugün hesaplara yatırılacak olan temettü ödemeleri ile beraber, şirket dünyanın en büyük 500 şirketinden biri oluyor ve Borsa İstanbul’da en çok dikkat çeken hisselerden biri olarak öne çıkıyor.

ÖDEMELER CUMA GÜNÜ HESAPLARA ÇEKİLEBİLECEK

Koç Holding, 24 Nisan 2024 tarihinde hissedarlara toplam 20.411.523.035 TL değerinde kar payı dağıtacak. Her bir 1 TL nominal değerli hisse başına brüt olarak 8 TL, net olarak ise 7,2 TL temettü ödemesi yapılacak. Hak sahipleri, ödemeleri nakit olarak 26 Nisan Cuma günü hesaplarına çekebilecek.

koc-holding-1.jpg

Koç Holding, enerji, finans, dayanıklı tüketim ve otomotiv gibi birçok farklı alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Borsa İstanbul’da KCHOL kodu ile işlem gören hisse, son zamanda pek çok yatırımcının güvendiği bir yatırım aracı oldu. Yabancı yatırımcıların da dikkatini çeken şirket hisseleri, son 1 ayda %7,98 kazanç sağladı ve yıllık oranda yatırımcısına %165,17 kazandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN