Kimse varlığından haberdar olamıyor! 15 metre yüksekliğinde… Türkiye’nin saklı cenneti

Kimse varlığından haberdar olamıyor! 15 metre yüksekliğinde… Türkiye’nin saklı cenneti

Güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakıyor birçok kişi bu güzellikten haberdar olamıyor. Tam 15 metre yüksekliğinde doğanın sanat eseri görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu yer yalnızca yerli halk tarafından biliniyor. İşte Türkiye'nin saklı cenneti…

Türkiye'nin farklı noktalarında kimsenin haberdar olmadığı farklı güzellikler saklanıyor. Doğudan batıya kadar her yerde görülmeye değer farkı noktalar yer alırken birçok kişi buranın güzelliğinden bir haber yaşıyor. Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde yer alan Örümcek Ormanları herkesin görmesi gereken muhteşem bir güzelliği içerisinde saklıyor. Tam 15 metre yüksekliğindeki bu şaheser heybetiyle herkesi büyülüyor. İşte Türkiye'nin saklı cenneti…

TÜRKİYE'NİN SAKLI CENNETİ

Gümüşhane'de görülmeyi bekleyen pek çok farklı güzellik yer alıyor. Kürt'ün ilçesinde bulunan ve doğal bir ağaç müzesi olarak görülen Örümcek Ormanları içerisinde görülmeyi bekleyen muhteşem bir güzelliği saklıyor. Çağlayandibi Şelalesi bahar mevsiminde eriyen karlar ile birlikte dans etmeye başladı. Kendin doğal güzelliklerinden biri olarak karşımıza çıkan bu şelale ilçeye bağlı Yeşilköy köyü Gücükdene mevkiinde yer alıyor. Bahar aylarında karların erimesiyle birlikte su debisi en yüksek noktaya ulaşırken derin bir vadide yer alan Örümcek Ormanları yan derelerden oluşan çok sayıda minik şelaleyi de içerisinde barındırıyor.

caglayandibi-selalesi.jpg

BİRÇOK KİŞİ HABERDAR OLAMIYOR

Türkiye'nin belki de en az bilinen şehirleri arasında yer alan Gümüşhane gizemini korumaya devam ediyor. İçerisinde yer alan birçok güzellik barındıran Gümüşhane 2014 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilen Çağlayandibi Şelalesi ile herkesi hayran bırakıyor. 150 metrelik yürüyüş parkuru ile ulaşılan bu Şelale 15 metre yükseklikten düşen suyun oluşturduğu manzara ile ziyaretçilere seyir keyfi yaşatıyor. Kürtün ilçe merkezine 5 Gümüşhane il merkezinde ise 64 kilometre mesafede yer alan Çağlayandibi Şelalesi görülmeye değer güzellikler arasında yer alıyor.

Örümcek Ormanları Tabiat Parkı koruma alanına komşu, Kabaktepe Şehitliği, Çıkrıkdüzü, Güvende, Kazıkbeli gibi dünyaca ünlü yaylaların yolu üzerinde yer alan bu şelale denizden 870 metre yükseklikte bulunuyor.

AVRUPA VE KAFKASLARIN EN BÜYÜĞÜ

Avrupa ve kafkasların en yüksek ve en geniş Ladin ve Köknar ağaçlarının yer aldığı bu orman doğal ağaç müzesi olarak nitelendiriliyor. Örümcek ormanlarının hemen dibinde yer alan şelale, flora ve fauna açısından da oldukça zengin bir bölgeye sahiptir.

Bahar mevsiminde doğanın yeniden canlanması şelaleyi coştururken çevresinde yer alan doğal güzelliklerde su ile birlikte coşuyor. Şelaleyi görmek için gelen ziyaretçiler suyun güçlü akışına ve doğanın yeniden canlanmasına tanıklık ediyor. Gümüşhane'nin en güzel sonbahar manzarası Örümcek Ormanları Tabiat Parkı koruma alanında izlenirken İlkbahar aylarında da ziyaretçisi eksik olmuyor.

selale-gumushane.jpg

TÜRKİYE'NİN GİZLİ KALMIŞ CENNETİ

Gümüşhane'den gelen fotoğraf sanatçısı Metin Aydın, ilkbahar mevsiminde bu güzelliği ilk kez gördüğünü mal söyleyerek manzaradan çok etkilendiğini dile getirdi. Dağların üzerindeki karların erimesi ile birlikte suyun da oldukça gür Aktığını dile getiren Aydın, şelale manzarasının müthiş olduğunu aktardı. Metin Aydın, “Sonbaharda da çok güzel oluyor burası, rengarenk oluyor. İlkbaharda böyle bir renk beklemiyorduk, çok güzel renkler var. Ayrıca su da geçen yıla göre daha fazla. Burası aynı zamanda bir tabiat parkı, herkesi burayı ziyaret etmeye bekliyorum. Gelenler hem Örümcek Ormanlarını gezebilir hem de şelaleyi gezebilir.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN