Karlar eridi, muhteşem görüntü ortaya çıktı! Görmek için tam 15 kilometre yürüyorlar: Tunceli’ye turist akını başladı

Karlar eridi, muhteşem görüntü ortaya çıktı! Görmek için tam 15 kilometre yürüyorlar: Tunceli’ye turist akını başladı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde karların erimesi ile birlikte Mercan Buzul Gölleri ve çevresi, turistleri ağırlamaya başladı. Bu doğa harikasını görmek için tam 15 kilometre yürüyen ziyaretçiler, doğa harikası karşısında adeta büyüleniyor…

Sarp dağlarının arasına kurulu Ovacık ilçesi, kültürel, tarihi ve doğal alanları ile 4 mevsim turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Yüksek rakımların hala karla kaplı olduğu bölgede, ovalarda açan çiçekler, dağlarda akan şelaleler ve tarlalarda uçuşan kelebekler görülmeye değer…

İlçenin kuzey doğusunda bulunan Mercan Buzul Gölleri de özellikle Mayıs ile Temmuz ayları arasında doğa tutkunlarının dikkatini çekiyor.

Günübirlik turlara katılarak göle akın eden doğaseverler, araçları ile ilçe merkezinden yola çıkarak Şahverdi Köyü’ne ulaşıyor. Köyün girişine araçlarını park eden gezginler, ardından gerekli hazırlıklarını tamamlayarak göllere doğru yürüyüşe çıkıyor.

tunceli-mercan-buzul-golleri-1.jpg

15 KİLOMETRE YÜRÜYEREK ULAŞIYORLAR

Rehberlerin eşliğinde zorlu patikalardan geçen gruplar, yaklaşık 15 kilometrelik yolculuğun sonunda göllere ulaşıyor. Sırasıyla 4 ayrı noktadaki buzul gölleri dolaşan doğaseverler, ilkbahar ile kış manzaralarını da bir arada görme fırsatı buluyor.

tunceli-mercan-buzul-golleri-3.jpg

TURİST SAYISI ARTIYOR

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mercan Buzul Gölleri’ni görebilmek için etkinlik düzenledikleri bilgisini verdi. İlçede gezilecek pek çok alan olduğunu belirten Sarıgül, şunları söyledi:

tunceli-mercan-buzul-golleri-2.jpg

"Göllerin parkuru Ovacık'taki diğer gezi rotalarına göre biraz daha kolay. Bütün insanların ilçemize gelip bu güzellikleri görmesini istiyorum. Bu doğanın korunması için de çöplerin çevreye atılmaması gerekiyor. Ovacık'a gelen turist sayısı son zamanlarda bir hayli artmaya başladı. Konaklama yerlerindeki yatak kapasitesi il merkezimizden bile daha fazla. Herkes barınma için kamp alanları ile bungalov ve taş evler yapmaya başladı. İnsanlar artık ilçemizde daha çok vakit geçirmek istiyor."

tunceli-mercan-buzul-golleri-4.jpg

Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü Başkanı Veysel Tüney de belirli aralıklar ile doğa turları düzenlediklerini söyledi. Gezilere yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Tüney, "Mercan Buzul Gölleri'ne gelip gitmek yaklaşık 5 saat sürüyor ve 15 kilometre yol yürüyoruz. Rotanın zor ve güzel yanları var. Bu bölgede genellikle bozayılar yaşıyor. Biz de bazen yaban keçileri ve çengel boynuzlu dağ keçileriyle karşılaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN