Gazeteci Tolga Şardan ve Dinçer Gökçe gözaltında

Gazeteci Tolga Şardan ve Dinçer Gökçe gözaltında

Gazeteci Tolga Şardan, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek, Halk TV Yazı İşleri Müdürü ve gazeteci Dinçer Gökçe ise “Döner kardeşlere tahliye kararı” haberindeki kişilerin tutuklu olduğu ve sitede yayınlanan haberin 'halkı yanıltıcı' içerikte olduğu belirtilerek gözaltına alındı. Gökçe savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

T24 yazarı ve gazeteci Tolga Şardan ve Halk TV Yazı İşleri Müdürü ve gazeteci Dinçer Gökçe gözaltına alındı.

Şardan, "MİT'in yargı raporu" haberinde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yargı dünyasıyla ilgili hazırladığı bir raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu, Erdoğan'ın rapordaki bir isme çok şaşırdığı iddia ediliyordu.

Şardan'ın "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısının bir kısmı şu şekilde:

"Raporun kapsamında iki önemli bölüm var. Bunlardan ilki son 5-6 yıldır büyük kentlerdeki adliyelerde yaşanan skandal kararlar, işlemler ve uygulamalar hakkında.

Şöyle ki; raporun hazırlanmasından önce Cumhurbaşkanlığı MİT'e yargı mensupları üzerinde inceleme yapılmasını istedi.

Adliyelerde görevli hakim ve savcılar üzerine yoğunlaştırılan incelemelerde, özellikle İstanbul ve Ankara Adliyesi'nde yüzlerce emsal dosya mercek altına alındı.

Dosyaların içeriği, dosyalar üzerinde karar veren yargı mensupları ve dosyaları takip edip sonuçlanmasını sağlayan dosya takipçilerinden oluşan bağlantılar tespit edildi.

Para karşılığında verilen erişimin engellenmesi kararlarının yanı sıra, soru işaretlerine neden olan ilginç tahliye ve tutuklama kararlarına imza atan yargı mensupları belirlendi.

DİNÇER GÖKÇE DE GÖZALTINDA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Ekim'de Halk TV haber sitesinde yayımlanan “Döner kardeşlere tahliye kararı” başlıklı habere ilişkin 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resmen soruşturma başlattı.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Halk TV Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe'yi gözaltına aldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca haberdeki iddialara ilişkin yapılan incelemede, adı geçen kişilerin mahkemece tahliye edilmedikleri, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesince verilen ve kesinleşen hapis cezaları nedeniyle Kırıkkale ile Edirne'de cezaevinde bulundukları, çete lideri ve örgüt üyelerinin tahliye edildiğine ilişkin haber içeriğinin gerçeğe aykırı ve yanıltıcı nitelikte olduğu belirlendi.

SERBEST BIRAKILDI

Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Gökçe, savcılığa verdiği ifadenin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN