Felaket Adana’dan Hatay’a oradan Bolu’ya sıçradı! Batı Karadeniz diken üstünde…

Felaket Adana’dan Hatay’a oradan Bolu’ya sıçradı! Batı Karadeniz diken üstünde…

Adana’da yaşanan kabus bu kez Bolu’ya sıçradı. Geri dönen Basra ve Afrika sıcakları ülkesi yavaş yavaş etkisi altına aldı. Adana, Hatay, Kilis, Eskişehir ve Ankara’dan sonra sıra Bolu’ya geldi. Uzmanlardan peş peşe tedbir uyarıları gelirken Bolu’da rekor kırıldı… Bolulular gece gündüz uyanık kalın… bu sıcak adamı boğar

Aşırı sıcaklarla mücadele eden Türkiye’de hayat adeta durma noktasına geldi. Günlük sıcaklık 45 dereceye kadar çıktı. Adana’da sıcaktan trafolar patladı. Özellikle Adana başta olmak üzere Hatay, Kilis, Eskişehir ve Ankara gibi şehirlerde felaket niteliğinde sıcaklık haberleri gelmeye devam ediyor. Bolu’da da şehir adına tarihi bir rekor kırıldı ve sıcaklık 42.8 dereceye ulaştı…

Son yılların en zor yazını geçiren Türkiye Afrika ve Basra sıcaklarıyla topyekün kavruluyor. Ağustos ülkeyi terk eden sıcaklar geri döndü. Hem de 2 felaketle beraber. Afrika ve Basra sıcakları Adana’dan Bolu’ya kadar sıçradı.

img-4580.png

BOLU TARİHİ REKORU KIRDI

Bolu’da daha önceki rekor 2006 yılında 39.8 derece olarak kaydedilmişti. Şimdi ise 42.8 dereceyle yeni bir rekor kırıldı.

Yetkililer, vatandaşların sıcaklık etkilerine karşı önlem almalarını ve sıcaklık dalgalarının olduğu saatlerde dışarıda fazla kalmamalarını öneriyor. Ayrıca, su tüketimi konusunda da dikkatli olunması gerekiyor.

ÖNLEM UYARILARI PEŞ PEŞE GELDİ

Türkiye’nin bu ilginç yaz dönemini atlatmak için meteoroloji raporlarını takip etmek ve gerekli önlemleri almak önemlidir. İklim değişikliğiyle mücadele etmek ve sürdürülebilir çözümler bulmak da uzun vadede önemli bir adımdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN