Deprem sonrası kaynak suları fokurdadı! Tokat'da korkutan olay: Böylesi ilk kez oluyor

Deprem sonrası kaynak suları fokurdadı! Tokat'da korkutan olay: Böylesi ilk kez oluyor

Tokat ilinde 18 Nisan'da meydana gelen deprem sonrası kaynak suları fokurdadı! Bölge halkını korkutan olay! Böylesi daha önce ilk kez oluyor...

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ardışık depremler, bölgede korkuya neden oldu. 5.6, 4.0, 4.4 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından ise ilginç bir gelişme yaşandı: Sulusaray kaynak suyunun sıcaklığı anormal bir şekilde yükseldi ve debisi arttı.

SU SICAKLIĞI 4 DERECE ARTTI

tokat.jpg

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, deprem sonrası yapılan ölçümlerde kaplıca suyunun sıcaklığında 4 derecelik bir artış olduğunu açıkladı. 50 derece olan kaplıca suyu, 54 dereceye ulaştı. Bu artışın bölgede daha önce görülmemiş bir durum olduğunu vurgulayan Kılıç, mevsimsel dalgalanmaların normal olduğunu ancak bu kadar büyük bir artışın endişe verici olduğunu belirtti.

Yapılan ölçümler ve jeologlar tarafından yapılan değerlendirmeler, bölgedeki jeotermal faaliyetlerin depremlerle birlikte tetiklenmiş olabileceğine işaret ediyor. Bu durum, Sulusaray'ın önemli kaplıca tesislerinin jeolojik risk altında olduğunu gösteriyor.

Sulusaray kaplıcaları, Türkiye'nin en önemli kaplıcaları arasında yer alıyor ve şifalı sularıyla tanınıyor. Deprem sonrasında yapılan incelemelerde tesislerde herhangi bir hasar tespit edilmediği ve vatandaşların sağlık hizmetlerinden normal şekilde faydalanabilecekleri belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN