Davutoğlu'ndan dünya liderlerine Nakba Günü çağrısı: 15 Mayıs’ı Gazze ile dayanışma günü yapalım

Davutoğlu'ndan dünya liderlerine Nakba Günü çağrısı: 15 Mayıs’ı Gazze ile dayanışma günü yapalım

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, 15 Mayıs Nakba Günü'nde global dayanışma çağrısı yaparak, Gazze'deki durumun uluslararası platformlarda ele alınması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, Filistin Büyükelçiliği ziyareti öncesinde dünya liderlerine mektupla seslenecek.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Mayıs Nakba Günü'nde "76 yıldır süren felakete son" sloganıyla Gazze'ye karşı uluslararası bir dayanışma günü ilan edilmesi çağrısında bulundu. Davutoğlu, dünya liderlerine mektup göndererek, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti ve somut adımlar atılması için global çapta işbirliği talep etti.

NAKBA GÜNÜNE ÖZEL ÇAĞRI

Ahmet Davutoğlu, 15 Mayıs Nakba Günü'nde yapılabilecek eylemleri sıralayarak, Gazze'deki duruma dikkat çekmeyi amaçlıyor. Davutoğlu'nun önerileri arasında dünya genelinde bir gün yas ilan edilmesi, BM liderler düzeyinde acil bir toplantı çağrısı, ateşkes ilanı ve Gazze'ye yardım gönderilmesi kararının alınması yer alıyor. Ayrıca, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kuruluşların Gazze'deki felaket hakkında Genel Kurul'a brifing sunmalarını istiyor.

Davutoğlu, "15 Mayıs'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de liderler düzeyinde Genel Kurul'a çağrılmalı. Cezayir Devlet Başkanı'na bu konuda özel bir çağrıda bulunuyorum. UNICEF, Gazzeli çocuklar için acil toplantı çağrısı yapsın. Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Tarım Örgütü Gazze'de yaşananlar ve alınacak tedbirler hakkında bilgi versin," şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI: SİZ LİDERLİK EDİN

Davutoğlu, yarın Filistin Büyükelçisi'ne vereceği mektup sonrası tüm liderlere mektup göndermeyi ve 28 Ocak'ta topladığı Küresel Vicdan Grubu'nun 15 Mayıs'ta faaliyet göstermelerini sağlamayı planlıyor. Davutoğlu, "Erdoğan'a çağrım, bu girişime siz öncülük edin. 9 Mayıs'ta Washington'a gideceksiniz. Oraya kapsamlı bir hazırlık yaparak gidin. Gazze'yi bekle gör politikası içinde takip etmeyin. Bu girişimle birlikte Biden'la otururken başınız dik olsun," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN