CarrefourSA çalışanlarına erken bayram! 4 ikramiye, gıda yardımı ve zam: A101 ve Bim çalışanları kıskanacak

CarrefourSA çalışanlarına erken bayram! 4 ikramiye, gıda yardımı ve zam: A101 ve Bim çalışanları kıskanacak

CarrefourSA'dan binlerce çalışanını ilgilendiren müjde geldi. Çalışanlarına bayramı erken getiren haberde, 4 ikramiye, gıda yardımı ve zam bekliyor. Sözleşmenin imzalanmasıyla beraber detaylar paylaşıldı. İşte detaylar...

CarrefourSA Sabancı Ticaret Merkesi A.Ş ile Tez Koop İş Sendikası arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi paylaşıldı. Binlerce işçiyi ilgilendiren sözleşmeyle beraber zamlar ve ikramiyeler duyuruldu. İşte sözleşme detayları...

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

CarrefourSA'dan binlerce çalışanı ilgilendiren sözleşmenin detayları paylaşıldı. Sözleşmenin yürürlük süresi 1 Ocak 2024 - 31 Aralık 2026 tarihlerini kapsarken, birinci yıl için tüm ücretlere yüzde 58 zam yapıldı. Zammın yanı sıra aylık ücretlere 350 TL ile 1450 TL arasında kıdem tazminatı ekleneceğine karar verildi. Binlerce çalışana kıdemlerine göre yapılan ücret zammı yüzde 61 - 69 arasında yer aldı. Çalışanlara aynı zamanda 4 aylık ücretleri tutarında 4 ikramiye verilecek.

404602-jpg.webp

SOSYAL HAKLARA DA ARTIŞ YAPILDI

Sözleşmeye göre, çalışanlara enflasyon oranında ikinci ve üçüncü yıllarında zam yapılacak. Sözleşmede çalışanların sosyal haklarında da önemli artışlar yapıldığını söyleyen Tez Koop İş Sendikası Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, kıdeme bakılmaksızın her çalışana 100 lira gıda yardımı, yakacak yardımı, izin yardımı, bayram yardımı tutarları yüzde 80 ile yüzde 100 arasında, evlenme, doğum, ölüm, eğitim yardımı ve olaya bağlı sosyal yardımlarda yüzde 65 - 100 oranında değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Kıdem tazminatının da yüzde 74 oranında artırıldığını söyleyen Bozkurt, "Meslek gruplarına, depoda çalışan mal kabul ve forklift elemanları da eklendi. Depo çalışanlarına verilen görev ödeneği yüzde 70 yükseltildi." ifadelerini kullandı.

375851.jpg

ENFLASYONDAN KORUYAN SÖZLEŞME

Çalışanlarının refahını ve çalışma koşullarını iyileştirme yönünde adımlar atmaya devam edeceğini duyuran Bozkurt, kredi kartı kısıtlamaları, yüksek faiz ve yüksek enflasyona değindi. Perakende sektörünün etkilendiğini belirterek, enflasyonun yıkıcı etkisini koruyan bir sözleşmeye imza atıldığını belirtti.

Daha önceki toplu iş sözleşmelerin işaret eden Bozkurt, "Perakende sektöründe imzalanan diğer toplu iş sözleşmelerini göz önünde bulundurduğunda bu daha net şekilde görülüyor. Gerçek ve mücadeleci sendikacılık anlayışına sahip tüm üyelerimize ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadeleriyle açıklamalarını noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN