'Bahçeli' sorusuna Rusya'dan yanıt: Diyalog sürüyor...

'Bahçeli' sorusuna Rusya'dan yanıt: Diyalog sürüyor...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 'emniyet ve yargıda darbe' açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Zaharova, Ankara ile 'özel kanallar üzerinden diyaloğun sürdürüldüğünü' dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'emniyet ve yargıda darbe' açıklamalarının sorulması üzerine Moskova ve Ankara'nın 'özel kanallar üzerinden diyaloğu sürdürdüğünü' belirtti. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya gelmesi, Zaharova'nın haftalık basın toplantısında gündeme getirildi.

Sputnik'in aktardığına göre Zaharova, söz konusu haberler ışığında 'Rusya'nın Türkiye'ye 15 Temmuz'da olduğu gibi yardım edip etmeyeceğinin' sorulması karşısında, "Madem hemen o olayı anımsattınız, ben de bunun kamuoyuna açık bir şekilde, mikrofonların önünde ya da birtakım reytingleri artırmak ve hoş görünmek için yapılmadığını, ilgili kanallar üzerinden yapıcı bir şekilde gerçekleştirildiğini hatırlatayım" yanıtını verdi.

Zaharova, Rusya'nın Türk tarafıyla bu tür konulara ilişkin diyaloğu geleneksel olarak sürdürdüğünü de vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan üç emniyet görevlisinin evlerinde arama gerçekleştirilmişti. Bu gelişmenin ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli, sert açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli, yapılan bu işlemin yalnızca birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunu belirtmiş ve "17-25 Aralık emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" diyerek duruma tepki göstermişti.

Konuşmasında isim vermeden Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polis müdürlerine değinen Bahçeli, şöyle konuşmuştu:

"Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun. Meclis gündemine gelecek olan 9’uncu yargı paketinde, casusluk suçu ilgili yeni düzenlemeden rahatsız olanlar çok iyi araştırılıp incelenmelidir. Yurt içinden ve yurt dışından hain FETÖ’cülerin, onlara sözcülük yapan satılmış, devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya gelmişti. Toplantıda, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmanın ele alındığı ve bu konuda atılacak yeni adımların masaya yatırıldığı öğrenilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN