AKOM tarih vererek uyardı: Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor

AKOM tarih vererek uyardı: Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor

İstanbul'u hafta sonu yağışlı ve fırtınalı bir hava bekliyor. AKOM'un verilerine göre; saat 18.00'den itibaren yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacak. Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen rüzgar fırtına şeklinde (40-70km/s) esecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sağanak yağış ve fırtınaya karşı tarih vererek uyardı.

AKOM'un verilerine göre, İstanbul'da saat 18.00'den itibaren aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen sistem nedeni ile rüzgarın aralıklarla fırtına şeklinde (40-70km/s) eseceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor. Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 14 Mayıs'a kadar mevsim normalleri civarı ila 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN