Google'dan evlere paket servis adımı

Google'dan evlere paket servis adımı

Google Haritalar paket servis restoranlar için önemli bir yeniliği kullanıma aldı. Salgın önlemleri kapsamında evde olan kişiler düşünülerek geliştirilen yenilikle birlikte, ihtiyaçlar daha kolay giderilebilecek.

Dünyanın birçok bölgesinde insanlar evlerine kapanmış durumda. Kimi ülkelerde kısmı sokağa çıkma yasağı da uygulanmaya başladı. İnsanların temel gıda ve temizlik ihtiyaçlarını karşılaması için de online alışverişler öne çıkmış durumda.

Evlerine kapanan insanlar, sadece ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkıyor. Ancak dışarıya çıkamayacak durumda ve yasaklamalar altında olan kişiler için Google, paket servis ve adrese teslimi daha kolay hale getirecek adımı attı.

Hem Android hem de iOS cihazlarda kullanılan yeni özellikle birlikte, harita ara yüzünde “Paket servis” ve “adrese teslim” seçenekleri çıkacak. Bu seçeneklere dokunulduğunda, o anki konuma en yakın olan alakalı restoran ve dükkanlar listelenecek.

Listeleme esnasında restoranlar hakkında detaylı bilgi de alınabilecek. Diğer kullanıcıların yaptığı yorumlar, yemek türleri ve fiyat bilgisi gibi önemli kriterlere ulaşmak kolay olacak.

Ayrıca çıkan sonuçları filtrelemek de mümkün olacak. Filtreleme kısmında mesafe, alaka düzeyi, şu anda açık olan gibi değerlendirmeler seçilebilecek.

Özellikle “şu anda açık olan” özelliğinin gece saatlerinde faydalı olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN